2022-11-23 72 瀏覽
˜”*°•.˜”*°• ATUM Restaurant K11。•°*”˜.•°*”˜ ATUM 係位於喺美麗華最底層既🥰呢一間餐廳其實一直都好出名✨之前都一直想去好耐😋今次放假終於同朋友去試吓喺外邊望入去已經見到餐廳環境好大, 既有空間感位置距離亦都非常寬闊, 成個感覺都好chill😊裝橫都係以木質日式為主要, 非常啱打卡用‼️ 內裏仲有榻榻米既位置😌成個感覺真係好似去咗日本咁樣, 好放鬆😆環境正之外, 食物質素都好高質🫠呢間絕對係我長期bookmark 之選😇✿柚子醬油吞拿魚他他最中餅 💵 HK$138呢個柚子醬吞拿魚做前菜真係好開胃❤️滿滿嘅吞拿魚超新鮮, 加埋柚子醬酸酸甜甜更加突出到吞拿魚嘅鮮味🤤刺身對我來講真係抗拒不了😂✿松露芝士薯條 蛋黃醬 💵 HK$68佢哋嘅薯條係幼薯條, 炸得非常香脆😌入邊仍然保留到薯條嘅軟熟🥰沈左松露粉😍 好香💓再點埋加咗少少七味粉嘅蛋黃醬😋好食又惹味, 絕對係不敗系列✿明太子雞翼 七味蛋黃醬 💵 HK$78明太子雞翼都係我最鍾意食嘅菜式脹卜卜嘅雞翼入邊爆滿左超香濃嘅明太子🤤雞翼亦都炸得非常外皮微脆肉嫩🤤 仲要係勁Juicy,點埋七味蛋黃醬🤭好滋味✿月見
ATUM 係位於喺美麗華最底層既🥰

環境正之外, 食物質素都好高質🫠
呢間絕對係我長期bookmark 之選😇

✿柚子醬油吞拿魚他他最中餅 💵 HK$138
呢個柚子醬吞拿魚做前菜真係好開胃❤️
滿滿嘅吞拿魚超新鮮, 加埋柚子醬酸酸甜甜
更加突出到吞拿魚嘅鮮味🤤
刺身對我來講真係抗拒不了😂

✿松露芝士薯條 蛋黃醬 💵 HK$68
佢哋嘅薯條係幼薯條, 炸得非常香脆😌
入邊仍然保留到薯條嘅軟熟🥰沈左松露粉😍 好香💓
再點埋加咗少少七味粉嘅蛋黃醬😋好食又惹味, 絕對係不敗系列

✿明太子雞翼 七味蛋黃醬 💵 HK$78
明太子雞翼都係我最鍾意食嘅菜式
脹卜卜嘅雞翼入邊爆滿左超香濃嘅明太子🤤
雞翼亦都炸得非常外皮微脆肉嫩🤤
仲要係勁Juicy,點埋七味蛋黃醬🤭好滋味

✿月見雞肉棒串 💵 HK$88
月見雞肉棒串基本上食日本嘢我都絕對會叫😆雞肉彈牙有口感又有咬口🥰
肉質間食到脆脆嘅雞軟骨, 點埋蛋味超香濃嘅蛋黃😚大滿足

✿北海道帶子 明太子奶油燉飯 💵 HK$178
本身我係勁想食佢嘅期間限定海膽奶油燉飯
但由於太熱賣嘅關係到,我想叫嘅時候已經售罄了
最後我就揀咗呢個北海道帶子明太子奶油燉飯, 佢都冇令我失望😂 帶子超大粒, 好新鮮食落去都好彈牙, 而且有我十分喜愛嘅明太子,再加埋超creamy 嘅奶油🥰好味好味🤤 不過可惜佢嘅賣相就一般般啦

✿法式奶油多士 鮮果 楓糖 鮮奶油 💵 HK$118
呢個甜品係我嘅重頭戲😂
我真係好鍾意食甜嘢😝 開頭我以為佢哋嘅多士係脆脆的, 但原來佢嘅質感好得意🤩
佢一共有四塊多士😌
外微脆內軟熟, 內𥚃有小小似pancake嘅感覺🫠 但又保留到麵包嘅質感🤤
倒埋我勁鍾意食嘅楓糖同鮮奶油加埋佢勁香濃嘅蛋香味, 好sweet 又好味呀😋成件事係100分嘅Perfect😝