2018-08-24 530 瀏覽
自己本身唔係食素,但每個月都會時食一次素,當係健康又好,試下新野都好! 今次就去左位於尖沙咀既Green Common,佢唔單止係餐廳,另一邊仲係商品,賣健康及素食產品! 今次自己一個去食晚飯,所以無叫好多野!(1) 前菜小食方面, 我叫左一份"一口牛肉粒" (當然是素肉啦!) 賣相十分討好,唔講仲以為係真既牛柳粒! 食落就差少少,口感不夠像真, 但勝在望落似真!(2) 主食方面, 我點左一碟"海南雞飯"(也是素雞)! 首先,不講肉, 飯是落左心機既黃香飯! (不是白飯喔!) 讚! 另外, 附上三款醬汁,令素雞食落更有海南風味, 貼心! 素雞本身就不太像真既雞肉, 但成碟飯in general都頗滿意(3) 飲品方面,我嗌左杯"紫薯smoothie"。本身自己係紫薯愛好者,但依杯Smoothie真係唔係太岩我,因為紫薯蓉打得太厚,成杯smoothie太杰身,亦得唔夠甜~ 溫度方面,亦都唔夠凍,所以有點令人失望

(2) 主食方面, 我點左一碟"海南雞飯"(也是素雞

2018-08-06