2021-12-30 91 瀏覽
Gram🥞🥞🥞 幾年前來到香港開店,當時天天排長龍。但友人們都話唔掂,唔好食,跟日本的比簡直差天共地🤦🏻‍♀️ 所以一直都無去食。 今晚因為早早去了食火鍋,夜晚食唔落正餐了,所以打算食甜品算。係尖沙咀行了行,行到去gram. 之後抱住個挑戰的心決定入去試吓有幾差🤣 見到有個時日限定的 清酒士多啤梨火山流漿班戟。但諗起清酒🍶?士多啤梨🍓?身為草莓控的我都怕怕了,唔敢去到咁盡🙈 怕伏到胃痛。最後揀咗兩個穏陣的:石板街 🍫🥜 & 烤蘋果🍎配紅茶忌廉。一般食pancake 都預咗等三個字左右。但呢度厲害了,好似三分鐘左右就送到了😨有史以來咁快的一間班戟店👍🏻已經心知不妙🙈🙈 即係pancake唔係即整,放哂係度,凍冰冰的啦😵‍💫 賣相其實都算整得靚的,但望到幾塊班戟都乾噌噌的🙈 食落係點相信大家都估到了。我只能說麥當當熱香餅都好食過佢🤦🏻‍♀️至於杯抹茶沙冰,本身係無諗住叫的。但對面個抹茶控話日本過江龍,試吓啦。結果,當然都係😖 哈哈哈哈哈 飲家話覺得個抹茶粉用得唔啱,我飲咗一啖之後頭痛總結👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻 未去過的真係唔好去了,除非你同我一樣都想挑戰吓,又唔怕嘥錢🙈🙈🙈

總結👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

唔係就建議大家留返百幾蚊去其他pancake店食好過😄😄😄