2016-12-25 6931 瀏覽
我食左三輪生日飯之後,今日就到我為大人慶祝佢大壽喇都係習慣上網book枱,一黎有得儲分,二黎白紙黑字有哂紀錄到booking當日餐廳打黎確認,都係好貼心嘅服務(因為有d真係唔會打黎,但其實都幾冇安全感)餐廳係L型,不過整體黎講都唔多枱;樓底勁高,感覺都幾高級都係決定叫二人餐,貪佢多個甜品最後要黎寫happy birthday~入座前已經有牛油擺喺枱面,所以麵包係基本盤唔係一入座就有得食,因為會熱返先拎出黎;香草味濃,或者唔係人人喜歡,但如果俾多一塊我都會食埋佢其實落完單已經唔記得個餐入面有d乜野所以沙律出現時見到pat白色諗左好耐,事後再睇返menu先知係蟹肉,不過老實講食唔出,可能因為我撈勻哂先食所以撈到唔知去哂邊黃色細細粒嗰d就係芒果,如果可以大粒多少少就好喇再黎係忌廉湯,本身菇味已經好濃厚,再加埋黑松露覺得似乎太強烈,不過都係好味嘅肉眼要左五成熟,厚薄適中,亦好嫩唔難切,就咁咬都係好易咬得開血水唔多,所以望落似七成薯蓉唔馬虎,蔬菜每樣一款食蝦最怕就係有腸,呢個意粉入面隻蝦已經去殼切開左,兩邊煎香意粉係忌廉汁,不過唔會好膩,兩個人share份量剛好先上飲品,我冇特別影相,又唔係飲d
我食左三輪生日飯之後,今日就到我為大人慶祝佢大壽喇

都係習慣上網book枱,一黎有得儲分,二黎白紙黑字有哂紀錄

香草麵包
香芒蟹肉沙律
黑松露忌廉湯
肉眼扒配紅酒汁
大蝦忌廉汁扁意粉
食蝦最怕就係有腸,呢個意粉入面隻蝦已經去殼切開左,兩邊煎香意粉係忌廉汁,不過唔會好膩,兩個人share份量剛好先上飲品,我冇特別影相,又唔係飲d咩特別野不過杯檸茶唔加糖都飲到,我覺得係最好嘅熱檸茶
brownie
最後梗係重點嘅甜品加錢可以轉其他甜品,不過就覺得唔係太抵,而且brownie都唔錯落booking時已經註明係生日飯,所以餐廳打黎時都有問到時需唔需要寫埋名上去,但我一時又諗唔到應該點寫,所以happy birthday就算唔知朵花係standard pattern定點,一個佬碟甜品有朵花都幾得意
2016-12-23
生日