2010-12-16 4 瀏覽
嗰日同朋友仔去左The One, 諗唔到食咩, 所以最後去左頂樓, 之後見到一間好型嘰餐廳 @@, 原來係附近一間好型的傢俬鋪開嘰... 入到去之後睇到個lunch set 好吸引, 價錢又ok, 所以就叫左兩份頭盤係可以選擇是日精選餐湯蕃茄湯或青蘋果菠菜沙律, 我地各自叫左一款, 我個fd就話個蕃茄湯麻麻地唔夠熱, 我個沙律都算唔錯, 不過個dressing多左少少主菜我地兩個都叫左西冷扒配水煮蛋, 百幾蚊嘰質素黎講, 塊扒真係好食嘰... 簡簡單單剩係黑椒salt調味都好好, 塊扒又幾juicy, 加上配水煮蛋比較少有, 質素拍得上扒房餐飲我地叫左杯普通咖啡一杯cappuccino, 雖然未至於好好飲, 但係質素比起星記同太平洋為高, 入口都幾香幾有咖啡味而且有拉花添, 後尾唔夠喉, 我地叫左兩個甜品, 綠茶芝士餅, 芝士味好夠但係遮左d綠茶味, 不過有少少乾好似唔係幾新鮮 另外都叫左個咖啡味的焦糖布丁, 呢個就真係好好食, 好滑同埋唔係太甜, 下次黎都一定會再叫, 而且裝布丁個器皿非常特別...總括黎講, 成餐的質素都唔錯, 睇裝飾都掂, 無論係傢俬餐具都好明顯有花到心思

2010-11-28
  • Cream Burle