2023-02-21 90 瀏覽
早排星期日同男朋友來到尖沙咀食burger。以前經過都見唔少人食,menu 又多野揀,室外都有幾張台可以坐,睇落幾寫意,今次終於到自己入去食啦。坐低先見到,原來有得QR code 落單,可以外賣送到/自取。我就好八卦咁走去格價啦🤣,外送都係加左少少錢啫,合理範圍。大家有興趣都可以試吓。我哋叫左兩個burger。 因為我真係好鍾意牛油果,一見到menu 有就毫不猶豫咁order 左 牛油果醬芝士雞柳漢堡 ($100)。第一眼見到已經覺得超大個,有啲擔心食唔晒🤣。佢仲要切開一半,睇得到塊雞柳好厚身,就算我口細切開個包食都係啖啖肉。牛油果醬係勁多,又新鮮。整體來講,就算塊麵包好大舊,都仲有牛油果醬同蕃茄中和返,唔會食到口乾,開心🥰。男朋友嘅 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡($120)仲令我驚訝🤣,非常大個漢堡。同埋我哋想食埋薯條就轉做套餐(+30),跟埋飲品嘅,都值得一試。牛肉係非常juicy同香,好厚一舊,單食牛肉都好出色。煙肉好大塊,又係好juicy,唔會咬唔開個種。烤菇同個包一樣大🤣,好有厚度,煮到軟林林,拍得住菇扒🤣。薯條就相對平凡,過下口癮咁解🤣,都脆嘅。食得多肉,都想食返啲菜平衡下。
牛油果醬芝士雞柳漢堡
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
食得多肉,都想食返啲菜平衡下。我哋仲食多左一份煙鴨胸沙律($88),非常大份!飽飽!唔係太大胃口嘅女仔建議落order之前同男朋友講聲🤣,因為我就係食完包已經9成飽,個沙律基本上都係佢食嘅🤣。
煙鴨胸沙律
鴨胸兩大片,厚身好夠汁,無蘇味。沙律菜都好新鮮,唔苦,撈埋佢地嘅柚子汁,都幾開胃,所以我哋最後都係清晒嘅🤣。
飲品方面,我飲蜜桃冰茶($38),上面加左薄荷葉,夠清新,食到飽飽地飲返淡就好夾啦。🥰

男朋友個杯熱hazelnut latte係跟套餐嘅,有拉花可以打卡🤣。偷飲左佢一啖,入口甜甜地,又唔會太膩,推介。
牛油果醬芝士雞柳漢堡
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡