早兩個星期前上網搵左這間餐廳, 又見宣傳得好行, 好似整到食物係藝術品咁, 一心諗住同我最好的朋友慶祝我們今個月生日!! 食完之後真心想寫一遍食評俾各位兄弟姊妹!! 這間餐廳真心難食!! 唔知係咪只有外表!!SIGNATURE 海鮮拼盤唔新鮮, 苦的, 仲要無醬點, 難食到想講嘈口 這裡裝修走新潮型格路線, 開係K 11入面其實係一個不錯的選擇!! 不過食物質素始終要好好改善!! 俾這個價錢仲衰過我去食板前, 和民, 或者是元氣!!! 我6點幾一到, 點了一個Signature的海鮮拼盤($598 FOR 2), 朋友黎到上枱真的幾開心, 海鮮砌得好靚! 我們影左一輪相之後, 開始食, 海膽完全唔新鮮!! 苦的!! 三文魚用左紅菜頭醃, 無味, 是一點鮮味肥美感覺都無!! 好, 我朋友想問侍應拿點鼓油介辣調味, 侍應竟然話無!! 這裡是食食物的原味!! 個生蠔我見不到還在動, 又細身又唔肥美, 連係咩國家咩品種都無介紹!!我去D蠔吧即開$50-80一隻上枱仲係生的, 又大又肥美, 這裡入面加左所謂薑味啫喱, 我覺得同蠔完全唔夾, 很難食!! 重要係旁邊加埋D黑色既墨魚汁

個生蠔我見不到還在動, 又細身又唔肥美, 連係咩國家咩品種都無介紹!!我去D蠔吧即開$50-80一隻上枱仲係生的, 又大又肥美, 這裡入面加左所謂薑味啫喱, 我覺得同蠔完全唔夾, 很難食!! 重要係旁邊加埋D黑色既墨魚汁, 諗住你唔俾醬我地點, 唯有點墨魚汁食, 結果又係無味既個醬, 得少少苦澀味!!救命!! $598你給我這些東西!!
我真心好後悔BOOK左呢度同我DEAR BEST FD 慶生!完全俾相騙了!!那些所謂的墨魚薄脆, 青瓜又係苦的!! 超失望
, 其實我要求不好, 你給我元氣的質素我都接受!!
個墨汁意大利飯個飯好似爆米花既口感, 十分奇怪
老實講, 本小姐叫做浸過下咸水, 歐洲所有國家都叫走過一遍, 我真係未食過意大利飯係咁既口感, 究竟呢度個廚師承何人呢?? 話個米係意大利米我就真係覺得好奇, 又唔係硬, 入口好似食緊中式人地沖茶個D爆米花/爆谷牙咁,個汁又係無墨魚味!! 得個黑字!! 其實本身食完個拼盤都好想走佬!!可惜個飯係一早叫左, 所以唯有頂硬上食埋佢!! 不過我真心講我食左兩啖己經唔想食!! 真心好難食, 如果走新派菜路線可否搵多幾個人試味先出街, 話灑咁大間集團
  我只可以講唯一正常既係飲品!

如果各位兄弟姊妹唔信邪, 可以去試食下,  祝福你們!
2016-03-15
生日