招聘中
$18,000-$20,000
$17,000-$23,000
$17,000-$19,000
月薪
更多筍工 (6)
餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

2021-06-07 31 瀏覽
呢間喺H8嘅餐廳真係好受歡迎, 好彩有訂枱, 同lift有兩pair人想walk-in都唔成功。呢間西餐廳都好多選擇,我哋兩個人真係諗食乜都諗咗好耐。 除咗本身嘅餐牌,佢仲有黑板上面一啲特別推介,而且都好多款。我哋決定叫:阿根廷紅蝦刺身伴柚子醬油 98蚊加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 198蚊低溫慢煮法國雞胸日式年糕半黑松露番茄汁 148蚊餐前麵包 有三款,有埋牛油同果醬,三款都幾好食。 我特別鍾意嗰個有少少鹹味嘅麵包條 。首先嚟嘅係 阿根廷紅蝦刺身伴柚子醬油啲蝦比想像中大隻,而且仲有六隻咁多。每一隻都又爽又甜,同柚子醬油都幾夾。不過個人覺得點少少醬就ok,咁就唔會搶咗蝦肉嘅鮮甜味道。下一道係 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵唔止賣相靚,海膽蟹膏蟹肉份量都唔少。 我同朋友兩個share食都覺得份量ok。意粉都算彈牙,成碟都好creamy好香,仲有我最鍾意嘅菇。  我留意到呢碟都幾多人叫㗎 ,真係冇揀錯。低溫慢煮法國雞胸日式年糕半黑松露番茄汁雞胸嘅份量都多又厚,而且肉質都腍又 juicy,一啲都唔韌。啲年糕幾彈牙,同嗰個蕃茄汁都幾夾。 呢個配搭好新奇,似西日fusion菜。兩個

我哋決定叫:
阿根廷紅蝦刺身伴柚子醬油 98蚊
加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 198蚊
低溫慢煮法國雞胸日式年糕半黑松露番茄汁 148蚊

首先嚟嘅係 阿根廷紅蝦刺身伴柚子醬油

下一道係 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵

我留意到呢碟都幾多人叫㗎 ,真係冇揀錯。

低溫慢煮法國雞胸日式年糕半黑松露番茄汁

兩個人計埋加一 ,五百蚊有找。 我哋覺得呢度嘅食物,係畀番價錢相應嘅份量同埋味道你。而且呢度選擇非常之多, 如果多啲人share食嘅話,就非常之適合,可以一次過試好多種食物。
2021-05-18