招聘中
$17,000-$23,000
餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

2021-04-25 160 瀏覽
同朋友慶祝生日嘅一餐晚飯,俾個店員破壞晒氣氛。首先,我哋嗌左一個A餐大啡菇意大利飯、墨魚咀沙律、蟹膏意大利麵、豬肋骨。結果嚟咗兩個大啡菇嘅意大利飯。於是同店員講是否落錯單,該店員表示已經同你地覆咗單,話我哋明明係點左兩個大啡菇意大利飯。其實我諗可能大家都有責任,因為店員覆單時,係講A餐 大啡菇,而最後上咗兩個餐,一個係a餐嘅大啡菇,一個係main course嘅大啡菇。店員覆單時,亦冇讀晒所有餐嘅全名,咁我哋當然以為佢係講緊只係a餐嘅大啡菇。最後,店員堅持唔會退返個餐,即使朋友講明「咁即係我哋要硬食啦?」店員仍然唔肯還番。另外,我哋叫嘅豬肋骨,上嘅時候發現佢中間啲肉係血紅色的,仲有啲血水。我哋於是又同返該店員講,店員竟然回答:我哋豬 一般來講都唔會煮太熟。真係聽到我同班fd呆咗,係人都知豬一定要煮熟,否則有蟲。曾經有朋友嘅親戚因為食咗生嘅豬肉,搞到啲蟲上腦,成個人渾渾噩噩。大家睇吓以下張相就知咩事。最後,其實一開始坐低,我哋已經問店員係咪匯豐信用卡有八八折優惠,店員表示可以。結果,買單時店員先至講優惠只適用於Master Visa卡,不接受銀聯。點解一開始唔表明唔用得,而且餐廳內掛嘅嘅
同朋友慶祝生日嘅一餐晚飯,俾個店員破壞晒氣氛。

豬仔骨

最後,其實一開始坐低,我哋已經問店員係咪匯豐信用卡有八八折優惠,店員表示可以。結果,買單時店員先至講優惠只適用於Master Visa卡,不接受銀聯。點解一開始唔表明唔用得,而且餐廳內掛嘅嘅單張,仲講明八八折,旁邊係有齊銀聯卡。完全誤導人,加上店員又唔講清楚。

其實餐飯係想同朋友慶祝生日,結果我哋連甜品都冇叫就走咗,因為完全破壞咗我哋同朋友慶祝生日嘅氣氛,個個都食到好嬲。

2021-04-22
生日