2020-08-01 2134 瀏覽
師傅真係估唔到小黃人會鍾意食臭臭鍋,咁啱講起,加上師傅竟然從未食過,而時間又啱又唔使排隊,於是入去會一會佢。坐底睇下個餐牌有乜食,發現都有成九個唔同鍋可供選擇,既然師傅大鄉理出城,當然係試下個招牌臭臭鍋配上中辣,而小黃人都係揀招牌臭臭鍋配小辣,照咁睇師傅應該冇揀錯。臭臭鍋一人一爐,就算疫症下師傅都覺得食得衛生。臭臭鍋有娃娃菜,白豚肉,臭豆腐,貢丸,米血糕,大腸,豬紅,沙白,鵪鶉蛋,蕃茄,炸菜絲,韮菜,金針菇,鳴門卷,炸枝竹同粉絲,講真都算幾多野食。由於師傅從未試過,心想應該好似打邊爐咁,點知原來真係一獲熟,一煲野放喺面前,邊滾邊食,咁真係快靚正,唔怪得之限時啦。講真食物又冇話邊樣特別出位,但個臭豆腐都幾臭,算係幾特別同吸引。總括黎講食物質素正常,服務都友善,環境都舒服,價錢合理,冇記錯每個鍋都係130蚊左右,扺食同會食得飽。師傅都好開心因為小黃人有好介紹,其待下次再黎,笑臉一定會比。

招牌臭臭鍋

招牌臭臭鍋