2004-08-02 9 瀏覽
好耐前朋友帶去幫襯過一次, 加上見到食評都唔錯, 就同幾個朋友去食, 不過估不到食餐飯咁辛苦的。8pm 上到去, 成店都坐滿, 只剩近門一張二人檯, 他們即刻搬多兩張凳來變成四人檯, 不過條路就縮到好窄, 咁就同一個人講一陣幫我地轉張四人檯。叫了食物, 坐在通道旁的朋友已經俾不斷在身旁的伙記撞膊撞頭, 最甚的更有三個載著食物熱辣辣的鐵板在他頭上經過, 朋友開始有點怨言。不久見到有四個人到來, 等了不久就想離開, 出到電梯口又俾人捉回入內等, 猛話就有位, 就算有位都應該同我地換檯啦。四個人等得不耐煩再走, 個伙記又捉他們回來, 又俾個餐牌佢地睇叫佢地叫定食物先。後來有人走了, 那四個人就被安排入座, 結果我地就無得換檯。唔理座位安排, 食物的準備都好差, 叫了食物等了半個小時都唔見有野上台, 最簡單的咖喱牛腩應該一早整好的, 都要超過半小時先有, 朋友們都已經怨氣十足, 點知聽到話隔離房有人催兩杯飲野, 跟住有個伙記話”乜仲未有呀?”, 跟住又話”緊係無杯用啦”, 聽完後相信他們的服務已經超出他們能力所限。說回食物, 個咖喱牛腩唔係太辣, 不過那些牛腩粒真係好細粒, 仲要唔係多, 白汁

說回食物, 個咖喱牛腩唔係太辣, 不過那些牛腩粒真係好細粒, 仲要唔係多, 白汁燴雞無乜味道, 洋荵薄餅同麥餅無乜分別, 因為無咩味, 那些洋荵的味發揮不到出來, 其他食物都唔見有咩特出。

同上一次幫襯比較, 真係好大分別, 感覺只為做多個客而去做, 完全唔理會服務上的質素, 最後一行人只有失望離開。

仲有, 那個10% discount 唔係咩優惠, 人人都有的, 只係數字上的技倆。

今次對這處的食評有點失望, 希望只係偶一食店的問題啦。