2019-07-01 2061 瀏覽
片皮鴨絕對要點既菜式之一。同其他酒樓菜館一樣都係大同小異,但呢到既片皮鴨是師傅係你面前一片一片咁斬出嚟,依家好少會有酒樓菜館會係你片前斬。鴨都比較瘦,肉同皮既比例好好,唔會有太多肥膏,很跪口,加埋其他配料再加醬加埋一齊食唔錯!蜜汁金華火腿,本身我好中意食金華金腿所以對呢個菜式有一定鍾愛程度夾埋包食冇咁鹹,幾好食!雞燉翅,份量好足,十三個人都可以每人分到三碗,第一次食雞燉翅,魚翅份量多過雞肉,超好飲!賽螃蟹🦀️,呢個菜式多數出面食都係蛋白多過蟹肉,但呢到蟹肉多過蛋白,味道唔錯!最後,侍應服務態度好殷勤,而且全程都面帶笑容,周圍既環境裝修都保留住一種70年代的風格,很傳統舊式,同時保留著一種人情味!