餐廳: 鮨燐
資訊:

今次比個frd 帶咗嚟食一間係尖沙咀新開咗分店嘅鮨鱗,佢話之前係上環分店食過好出色,帶我嚟試下係咪真係咁正。因為我唔鐘意食蔬菜,所以我同師傅講咩唔食,咁一陣就唔會有嘢唔啱食,另外我唔太鐘芥末,所以都有同師傅講咗。首先食咗個好吸引同埋好開胃嘅前菜,食咗蟹肉前菜,仲有個cream chesse 柿乾,帶點鹹香加上柿乾的甜,口感微硬煙韌,味道的確不錯。針魚味道較為清淡配上醬汁食更可帶出另一味道。另一種白肉魚,做成小卷夾著配料,魚味不算濃。春子鯛淡味的魚,魚質彈牙,口感也不俗。熟食:蠔煮大根蠔肉嫩滑多汁,大根滿溢水份,清清甜甜的一道菜式。湯綠茶奶凍奶凍嫩嫩滑溜的口感,味道濃郁。每道菜也有特色,完滿一餐晚餐。

針魚
味道較為清淡配上醬汁食更可帶出另一味道。

另一種白肉魚,做成小卷夾著配料,魚味不算濃。

春子鯛
淡味的魚,魚質彈牙,口感也不俗。

熟食:蠔煮大根
蠔肉嫩滑多汁,大根滿溢水份,清清甜甜的一道菜式。

綠茶奶凍
奶凍嫩嫩滑溜的口感,味道濃郁。

每道菜也有特色,完滿一餐晚餐。