2013-10-29 643 瀏覽
見今日星期六得閒就同屋企人來到呢間同事都讚好的酒家食晏,但係我來的過程有啲曲折,因為棉登徑原來分兩邊,我地行錯咗方向,所以好耐先找到。入到去佢的裝修同一般高級茶樓一樣,有啲卡位,又有啲大枱。我地四個人可以座卡位,個卡位其實可是坐到六個人,所以都坐得好舒服。講下個好有特色的螺湯,因為佢係位上的,你估下佢用咩上個湯?答案係紫沙茶壺同茶杯,仲有個盆一套咁上,只係睇都好有特色,而且個湯好清好甜,仲有鷄腳比你食,好好味呀。係茶樓大家都會燒賣,呢到係一個豪華版,佢有隻好大隻的鮑魚係到,整得好靚,有啲唔捨得食。仲有蝦餃,個皮好薄好好食。個斑球露荀,斑球炒得剛剛好,好嫩好滑,露荀就好脆,啲色已經好好睇,食落真係好好味。咁樣的質數,貴啲都抵啦!

螺湯
鮑魚燒賣
蝦餃
斑球露荀
咁樣的質數,貴啲都抵啦!
2013-10-12
螺湯