餐廳: 雪下覓炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
以前通常食開日式燒肉比較多,但自從試過幾間高質嘅韓式燒肉店之後,從此愛上咗韓式燒肉🥰 呢間位於尖沙咀海港城嘅高級韓式餐廳,雖然佢係走高級路線,食材環境服務都係絕對優質😎但價錢相當合理,非常推薦俾大家🫶🏻🌟夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)$1088真係非常超值🤩成個餐勁豐富,兩個人食相當足夠,絕對會捧住個肚走😆 🌟韓式前菜食韓國嘢一定唔少得豐富嘅韓式前菜啦,呢度有泡菜、蛋捲、菠菜、芽菜、海帶、薯仔等等🤩 食完仲可以再添加🫶🏻🌟煙熏蘋果木豬五花(配生菜)呢個絕對係重頭戲😎儀式感滿滿😍首先店員會用玻璃蓋將豬五花蓋住,然後注入滿滿嘅蘋果木煙霧,周圍都籠罩住蘋果木獨特嘅煙熏味🤩 揭開玻璃蓋嗰一刻,煙霧彌漫😆 成個體驗好特別🫶🏻 店員會幫手炙燒,豬五花肉燒完之後嘅焦香勁正,而且每一口都食到蘋果木的香氣,真係非常好食🥰 🌟韓牛牛小排除咗豬肉之外,呢度韓牛都非常出名😎 佢嘅油花非常均勻,肉質軟嫩,店員幫我哋燒到熟度啱啱好,只需要點少少鹽就食得,好正😎🌟和牛外裙肉軟嫩多汁,牛味非常濃郁,勁滿足🤩🌟和牛牛肋肉油脂豐富,入口即溶,勁邪惡😆🌟和牛牛舌大大片牛舌,燒完之後好Q彈😍🌟醬油盛盒除咗咁多肉之外,仲有海鮮醬油

🌟夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)$1088

🌟韓式前菜

🌟煙熏蘋果木豬五花(配生菜)

🌟韓牛牛小排

🌟和牛外裙肉
軟嫩多汁,牛味非常濃郁,勁滿足🤩

🌟和牛牛肋肉
油脂豐富,入口即溶,勁邪惡😆

🌟和牛牛舌
大大片牛舌,燒完之後好Q彈😍

🌟醬油盛盒
除咗咁多肉之外,仲有海鮮醬油盛盒🥰係咪好超值呢😍 有大蝦、帶子同埋鮑魚🤩 三樣嘢都食得出新鮮🫶🏻 大蝦非常大隻,最鍾意食埋佢啲蝦膏,勁鮮甜🤤🤤

🌟炸醬麵
呢個套餐可以選擇韓式水冷麵或者炸醬麵,我哋揀咗炸醬麵😬 好鍾意佢嘅面質,煙煙韌韌🫶🏻 醬汁香濃惹味,非常好食🥰

🌟 Tiramisu
估唔到韓式餐廳嘅Tiramisu都做得咁好食咁出色😍 食完真係大滿足🤤

呢個餐真係抵到不得了😆 全部肉品都係非常高質,海鮮都非常新鮮,整個用餐體驗非常好,真心推薦俾大家🫶🏻
2024-05-13