2020-01-20 6079 瀏覽
之前就已經有留意呢間日本料理,感覺好似幾高級,所以一直都係留返特別日子先會考慮講明先,今次經驗唔算好好,食物OK嘅,食材的確非常好,但就係唔知點解上菜好慢....我地唔想搞到自己選擇困難所以叫左個二人餐.梅因為另外兩個set都有主題,一係牛一係蟹,想試多少少其他野所以揀左呢個餐一開始前菜,刺身同沙律都好快到好精美嘅擺盤,隻蟹係令人最深印象嘅,一啖搞掂如果散叫我都一定會叫呢個沙律,我就係鐘意食呢啲有少少頹又冇乜特別嘅野,甜甜地又有菜食唔記得係啲咩魚,只記得都係啲常見魚類,嗰兩塊拖羅仲要未溶哂雪添;嗰刻係覺得是但啦兩塊仔我都唔執著嘅然後我地就開始等...等....下一道菜應該係串燒,但大半個鐘之後出現嘅係炸雞而且等嘅期間店員話安格斯賣哂轉個三文魚扒俾我,個餐我都食左3樣野,我可以話唔好咩,而且我已經等左咁耐,仲可以點炸雞之後就係嗰塊三文魚扒係好香而且唔腥,但原本你個餐就應該係俾安格斯...坦白講係失望,而且唔係我一落單就通知我,係已經食左3樣野先出聲,其實咪即係焗我要跟住冷麵都黎埋喇,咁中間個串燒去左邊度其實唔跟次序出我係接受嘅,不過又唔係爆場點解仲要等多20分鐘個串燒先黎?喺差不多食完嘅

我地唔想搞到自己選擇困難所以叫左個二人餐.梅
一開始前菜,刺身同沙律都好快到
好精美嘅擺盤,隻蟹係令人最深印象嘅,一啖搞掂
菠菜油揚沙律

一口雞
炸雞之後就係嗰塊三文魚扒
三文魚扒
綠茶冷麵
跟住冷麵都黎埋喇,咁中間個串燒去左邊度
串燒盛合
喺差不多食完嘅時候請店員上埋甜品,因為覺得一定又要再等
於是又等左20分鐘先見到個甜品,埋單又要再等,唔講仲以為去食法國菜,前前後後3粒鐘
野食再新鮮都冇用,店員係有禮貌,環境都好舒適,但我唔覺得以上呢啲出品係需要俾咁多時間等待,就當係我份人太心急啦
奶凍&水信玄餅
2019-12-02