2022-06-09 38 瀏覽
厚福街一向多美食,每次嚟到呢條街都會見到新店,今次吸引我眼球的就是一間韓式漢堡扒店。一望過去就係非常亮眼嘅藍色店面,餐廳好特別,主打嘅係漢堡扒,一樣我哋平時唔係經常會留意的食物。入邊係類似韓燒的裝修,每一個座位都有一個抽風系統,好貼心。餐牌上面的主菜都係和牛漢堡扒,但就有唔同嘅配料⋯比較吸引的是二人套餐,內容非常之豐富,一次過滿足好幾個願望。和牛漢堡用鐵板呈上,上面有一小件圓形石塊,就係用來煎漢堡扒的重要部份。對準吸風口,就可以享受煎漢堡扒過程的樂趣了!每次將漢堡扒切一少件然後放在石塊上,煎幾秒就翻一翻咁樣,大概1分鐘左右,一件自製的漢堡扒就完成了。過程確實係幾得意,滿足左我們的童心。有少少驚喜的是,二人套餐的牛肉飯味道都幾唔錯,絕對唔俾坊間的連鎖店遜色。配上一杯特飲,係口腹都非常飽足的一個下午啊!

入邊係類似韓燒的裝修,每一個座位都有一個抽風系統,好貼心。

過程確實係幾得意,滿足左我們的童心。

配上一杯特飲,係口腹都非常飽足的一個下午啊!
2022-06-08