2007-03-30 5 瀏覽
難忘芝士火鍋! 本身自己係一個芝士熱愛者, 經過詳細既research 後今日與友人去左呢間瑞士餐廳一試佢既芝士火鍋! 餐廳內既decoration蠻有瑞士家庭feel ,令人感到有一份親切感.. 晚上7點過後不斷有人客入座, 多數為外籍人士,談話聱此起彼落~~ 最後我地點左2個前菜: 瑞士燻肉, 蘑菇雞肉盒子main course : 菠菜芝士雞肉火鍋(1人份) , 雞配黑白飯drinks : peach and 西柚汁$30@ 瑞士燻肉: 食落有點鹹, 不過係唔錯, gd try 蘑菇雞肉盒子: 沒什麼驚喜, 味道ok 菠菜芝士雞肉火鍋: 好好味,d 香草雞就算唔點芝士都好好味, 麵包吸收左d芝士非常好味( 不過並不是人人都能接受, 因為芝士味非常濃郁) 2 個人食1人份岩岩好, 不錯 雞配黑白飯: 普通, 雞有點粗糙, 但味道良好, 只是口感悄差. 個sauce 都配得唔錯! 總結係覺得都幾貴,不過都幾值既, 間唔中食下亦未嘗不可, 下次會找機會再去試其他芝士火鍋!!
難忘芝士火鍋!
最後我地點左2個前菜: 瑞士燻肉, 蘑菇雞肉盒子
drinks : peach and 西柚汁$30@
瑞士燻肉: 食落有點鹹, 不過係唔錯, gd try
蘑菇雞肉盒子: 沒什麼驚喜, 味道ok