7月底同朋友慶生完, 覺得餐廳有海景黎講又食日本野,食價比都幾高原來有lunch menu咁就決定同同事happy friday黎食下啦星期5都多人出去食lunch,所以想打去book位先由星期2打到星期4一係直接唔通, 一係完全唔聽電話係完全無辦法訂到位所以去到今日都諗定如果無位就要食第2間啦去到都算好早. walk in就有位女經理都幾大聲2,3,4 當堂有番d食日本野既氣氛坐低好快就落單角切魚生飯合理時間內到左但等左好耐同事既蠔鍋都未到樓面太少了, 好難先叫到人黎問下個餐點知突然一下, 一叫就有個半鹹淡廣東話侍應同男經理見到由於我同同事係對住坐既半鹹淡廣東話侍應同我同事對到眼, 當同事想講野既時候男經理突然迎面黎.一路大聲講 "催蠔鍋嘛, 整緊架啦"一路頭也不回地行過我地張台利申我地只係第一次追野食, 好佩服經理知我地想要d咩既不過佢既大聲同無禮貌確實令到我同同事都呆左兩秒先識問對方佢做咩咁無禮貌???食物方面~~角切魚生飯既魚生唔算好新鮮蠔(屎)鍋個湯底唔似泡菜煮,唔知似咩份量就好足夠既不過唔好再俾個海景呃左去了, 咁既態度同性價比唔會再黎食

星期5都多人出去食lunch,所以想打去book位先
女經理都幾大聲2,3,4 當堂有番d食日本野既氣氛
坐低好快就落單
角切魚生飯合理時間內到左
但等左好耐同事既蠔鍋都未到
樓面太少了, 好難先叫到人黎問下個餐
點知突然一下, 一叫就有個半鹹淡廣東話侍應同男經理見到
由於我同同事係對住坐既
半鹹淡廣東話侍應同我同事對到眼, 當同事想講野既時候
利申我地只係第一次追野食, 好佩服經理知我地想要d咩既
不過佢既大聲同無禮貌確實令到我同同事都呆左兩秒先識問對方
佢做咩咁無禮貌???

食物方面~~
角切魚生飯既魚生唔算好新鮮
蠔(屎)鍋個湯底唔似泡菜煮,唔知似咩
份量就好足夠既
不過唔好再俾個海景呃左去了, 咁既態度同性價比唔會再黎食
2022-08-26