2022-07-10 136 瀏覽
唔望你然後冷言 -- "卡位要3000蚊!" 態度真係好好!-------------講第一次。。。。////見open rice 好似幾多好評, 環境好似幾特別,外子生日就黎試下。 由於係星期六,預早幾日book 定台。一家大細準時出現, 雖然將近晚餐時段, 但場內唔多人, 大概只有3枱人。外子先入座, 帶位嘅男職員將我地帶到去卡位位就走左,各人就下意識喺卡位坐下, 然後個男職員又行返黎叫和人起身, 因為唔係呢個位,外子就問可以坐卡位嘛,個男職員冷語道出 : " 呢度要$3000 喎" , 生日外子感到不悅,因為係呢個男職員將人帶到卡位然後行走,然後又話要坐就要俾得起錢。$3000 以我地嘅食量真係未必食到, 因為我地半數都係小朋友,於是我地都起身轉換枱。 ------講第二次///內子5mins 後到達, 入門登記未知以上事件, 於門口問男職員 可以坐卡位嘛? 男職員無直視內子,冷言一句 : "卡位要$3000" 對眼差d 反到上天花🙄內子都有d 愕然, 個卡位特別到需要minimum charge ? 就算要minimum 但要咁嘅態度? 然後內子入座準備點餐, 見外子有d 煩
唔望你然後冷言 -- "卡位要3000蚊!"
態度真係好好!
-------------

講第一次。。。。
////

------

講第二次///

然後內子入座準備點餐, 見外子有d 煩燥, 細問先知原來大家入座都被人提示"要有$3000" 先可以坐卡位。

由於係外子生日, 而外子俾人激親, 內子就決定離開去第二間食, 無謂成餐飯見到激氣嘅人, 食都食得唔開心。

起身離座, 行到門口都無任何一個職員問過一句有無咩問題導致離開?仲聽到男職員大大聲悔氣一句 " 唔知喎"

服務態度咁樣嘅日式料理真係第一次見。
難怪星期六晚市都只係得3-4枱人

2人餐有龍蝦$1988, 其餘餐牌食物都3-500 , 可能因為咁所以好易食到$3000 ?

2022-07-09