漁道樂

Ryou Dou Raku
2022-03-08 1193 瀏覽
好耐無出街食lunch, 好耐無見朋友,今日容許自己少少任性,約好友食個靚lunch, 紓解一吓苦悶的心情!店子佈置以木為主調,加入十分多的日系裝飾和佈置, 卡位佈置甚具氣氛,令人猶如置身於日本的居酒屋,真的好想去日本啊!Menu除了有十三款午市定食可供選擇,價錢由$98至$168, 還可以散叫, 種類十分豐富, 有刺身,壽司;手握壽司;浜燒;沙律;揚物;天婦羅;燒物;食事;鍋物;飲品和酒類。刺身定食(配御飯)$148/set~和友人每人order了一set, 除了有5款刺身,還包湯,前菜,沙律和御飯。沙律~有青瓜,生菜和車厘茄,加入柚子汁, 酸酸甜甜十分開胃。前菜~ 醃漬秋葵爽脆甘甜,健康又好味。味噌湯~ 味道鮮香濃郁。五款刺身分別為油甘魚,三文魚,池魚,甜蝦和海膽魷魚。油甘魚,池魚和三文魚均厚切,肉質肥美鮮嫩,十分高質。油甘魚~ 肉質柔軟細緻,魚味甘甜。海膽魷魚~ 魷魚爽甜彈牙 ,配上鮮甜的海膽, 無論味道和口感都十分出色。甜蝦~ 肉質嫩滑甜美,好味。西京燒$168~ 銀鱈魚皮燒得好香脆,肉質柔潤嫩滑,油脂豐富,入口即溶, 魚肉帶淡淡白味噌的甘甜味 ,蘸沙律醬真係好味到停唔到口。牡

店子佈置以木為主調,加入十分多的日系裝飾和

Menu除了有十三款午市定食可供選擇,價錢由$98
至$168, 還可以散叫, 種類十分豐富, 有刺身壽司;手握壽司;浜燒;沙律;揚物;天婦羅;燒物;食事;鍋物;飲品和酒類。

前菜~ 醃漬秋葵爽脆甘甜,健康又好味。

味噌湯~ 味道鮮香濃郁。

,十分高質。

油甘魚~ 肉質柔軟細緻,魚味甘甜。

甜蝦~ 肉質嫩滑甜美,好味。

牡蠣和牛$198~表面看來只是一片靚靚和牛,實際上內有乾坤。

鹿兒島A4和牛牛味濃郁,脂肪分佈均勻,肉質細嫩多汁,非常美味。

下層是瀨戶內海生蠔, 蠔肉鮮甜飽滿 ,肉質柔軟豐富,味道濃郁爽口, 以鹿兒島A4和牛配瀨戶內海生蠔,真是鮮上加鮮,無得頂。

薩摩手羽$88~雞翼表面燒得金黃香脆, 肉質好嫩好有雞味,十分香甜。

菠蘿乳酸/ 蜜瓜乳酸 $78~ 無論菠蘿味或蜜瓜味都十分清新可口,酸酸甜甜的,冰涼又解渴。
2022-02-09
  • 西京燒
  • 薩摩手羽
  • 菠蘿乳酸
  • 牡蠣和牛
  • 刺身定食
2022-01-29 906 瀏覽
〰️龍蝦鍋 $598除咗有成隻龍蝦之外,仲有粉絲、豆腐、小棠菜、紹菜同埋金針菇,令到湯汁更加鮮甜😎隻龍蝦都有返咁上下份量,仲帶膏😍〰️生蠔刺身 $136蠔肉味道濃厚鮮甜,食落無腥味。加上檸檬汁真係一流嘅享受,食落感覺清新之餘又唔會遮蓋生蠔本身嘅鮮味。〰️生蠔壽司 $136上面放左經過炙燒處理嘅芝士,成舊玉子壽司咁,好鬼死可愛😂不得不提醬油加左柚子醋,食落感覺更加清爽。〰️朴葉和牛 $298和牛、秋葵同埋鮮菇放上朴葉,再用慢火燒,食落除左食材固有味道之餘,仲帶有朴葉嘅香味。〰️牡蠣天婦羅 $168新鮮即炸,上到枱仲熱辣辣。粉醬唔會過厚,仲脆而不油。旁邊仲有蘿蔔蓉,食完天婦羅再食聽聞可以解熱氣添!〰️薩摩手羽 $88一口咬落去首先感受到嘅係外皮嘅脆。之後就係肉嘅嫩滑同肉汁嘅鮮味。〰️梅酒梳打 $68梅酒香味撲鼻,加入梳打令成個感覺更清爽,更易入口。〰️白桃梳打 $68帶點淺淺嘅粉紅色😍飲落唔太甜。💗裝飾擺設都好日式,佈置幾有心思💗仲有榻榻米嘅座位😍〰️〰️📍 漁道樂 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖

〰️龍蝦鍋 $598
除咗有成隻龍蝦之外,
仲有粉絲、豆腐、小棠菜、紹菜同埋金針菇,
令到湯汁更加鮮甜😎

隻龍蝦都有返咁上下份量,
仲帶膏😍

〰️生蠔刺身 $136
蠔肉味道濃厚鮮甜,
食落無腥味。
加上檸檬汁真係一流嘅享受,
食落感覺清新之餘又唔會遮蓋生蠔本身嘅鮮味。

〰️生蠔壽司 $136
上面放左經過炙燒處理嘅芝士,
成舊玉子壽司咁,
好鬼死可愛😂

不得不提醬油加左柚子醋,
食落感覺更加清爽。

〰️朴葉和牛 $298
和牛、秋葵同埋鮮菇放上朴葉,
再用慢火燒,
食落除左食材固有味道之餘,
仲帶有朴葉嘅香味。

〰️牡蠣天婦羅 $168
新鮮即炸,上到枱仲熱辣辣。
粉醬唔會過厚,仲脆而不油。
旁邊仲有蘿蔔蓉,
食完天婦羅再食聽聞可以解熱氣添!

〰️薩摩手羽 $88
一口咬落去首先感受到嘅係外皮嘅脆。
之後就係肉嘅嫩滑同肉汁嘅鮮味。

〰️梅酒梳打 $68
梅酒香味撲鼻,
加入梳打令成個感覺更清爽,
更易入口。

〰️白桃梳打 $68
帶點淺淺嘅粉紅色😍
飲落唔太甜。

💗裝飾擺設都好日式,
佈置幾有心思
💗仲有榻榻米嘅座位😍

〰️〰️📍 漁道樂 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖

2022-01-20 664 瀏覽
諗諗下都成2年有多無去過最鍾意既日本啦,無得去唯有都係食下日本菜當去左日本.今日趁住早放lunch就黎到呢間好有日本居酒屋風既餐廳感受一下日本氣氛.生蠔刺身以日本當造既赤穗蠔作生蠔刺身,赤穗蠔肉質飽滿肥美.蠔肉質感外身先帶少少爽脆感,內裏帶出反差既creamy感.赤穗蠔鮮甜帶淡淡海洋鹹香,滑溜鮮味十足.生蠔壽司同樣利用當造既赤穗蠔化成壽司,蠔肉上加上一片炙燒芝士片.本身creamy鮮甜既赤穗蠔加上軟滑香口既芝士後令感次感更香滑惹味.刺身定食一共4款刺身,有三文魚,油甘魚,魷魚及甜蝦.每款刺身都同樣厚切,入口啖啖滿足既飽滿實在感,刺身肉質彈牙豐滿,充滿魚油甘香.整份刺身定食都相當鮮甜.蒲燒鰻魚定食經特別香甜惹味既蒲燒鰻魚汁配搭既鰻魚特別香濃惹味.鰻魚魚身滑溜又滑嫩,每口都啖啖肉.鰻魚燒得唔會過乾身,帶住自身微微魚油香.旁邊配上炒蛋吸晒鰻魚汁香味好match又超級下飯.朴葉和牛和牛粒腍得黎又唔會帶筋性,入口充易咬開以無渣.和牛咬入口帶出一陣陣和牛脂香,香而不膩,再附上燒汁後味道更香更惹味.和牛帶有燒冬菇及燒秋葵作配菜,經醬汁燒過後更香口又吸晒和牛香味.青蘋果乳酸 & 乳酸梳打酸酸甜甜又帶汽

生蠔刺身

刺身定食
整份刺身定食都相當鮮甜.

蒲燒鰻魚定食

青蘋果乳酸 & 乳酸梳打
酸酸甜甜又帶汽泡感,相當清新.
  • 生蠔刺身
  • 朴葉和牛
  • 生蠔壽司
2022-01-18 535 瀏覽
又是Happy lunch🥳時間,這次相約朋友午膳,由於我跟朋友良久未吃過日本料理,故此這天決定來到日本菜林立的尖沙咀,來吃一頓精緻味美兼備的😙午餐三文魚刺身 $68/ 3片油甘魚刺身 $98/ 3片原隻赤貝刺身 $168/ 3片我們先點了兩款🐟魚刺身:三文魚跟油甘魚來吃吃看~ 雖然每款只有三大片,不過每片都是厚厚的,像同時間⏰吃兩片刺身一樣,魚味一流新鮮好吃,質量極高!店員還推介原隻赤貝刺身給我們試試👀,原來這個是在客人📝下單時才在魚缸拿出赤貝🐚即時處理及切片再送到客人面前,難怪這樣鮮甜味美又爽口,非常好的一款😝!什錦天婦羅 $148再來一份什錦天婦羅,食材包括大蝦🦐、冬菇、日本南瓜、茄子🍆跟日本蕃薯🍠天婦羅炸漿做得很好,薄薄一層還看到食材本身,還看到師傅準備食材時的🔪刀功!夾著天婦羅再蘸放入蘿蔔蓉的天婦羅醬汁,鹹度適中👌🏻又能食到食材的鮮味,好像有點不夠喉🤗呢~龍蝦鍋 $598天氣有點寒冷❄️來一個鍋物就最好不過!這款鮮龍蝦鍋,除了鍋物必備的大量蔬菜🥬如紹菜、金菇、豆腐、洋蔥🧅跟小棠菜等,還用上即叫即切的原隻澳洲🇦🇺龍蝦,配合美味的鏗魚湯底,這個完全「未食已經覺得好食」!龍蝦🦞在鍋內

三文魚刺身 $68/ 3片
油甘魚刺身 $98/ 3片
原隻赤貝刺身 $168/ 3片

什錦天婦羅 $148

龍蝦鍋 $598
龍蝦🦞在鍋內慢慢煮調,肉質甜美又彈牙,肉的份量比我想像中多,廚師👨🏻‍🍳幫忙將龍蝦分成多件,由龍蝦頭到尾都能吃到,還帶有不少龍蝦膏~ 新鮮好吃得沒話說🤤!
蔬菜也因為吸收了湯汁跟龍蝦的精華所在變得特別好吃,湯頭🥣更加是清徹又好喝,半點肥油也沒有,減肥人士多吃也沒壞!實在是非常精彩👏🏻的一道菜!

青蘋果梳打 $78
熱柚子蜜 $60
吃美食當然也要有飲品🥤啦!冷熱飲品各一杯,味道濃郁而且份量也是想像以外😳的大杯啊~ 性價比相當高!

門面到內裡的裝潢跟擺設也是滿滿的日本🎌風,非常有心思,不得不說店家完整地打造出跟日本日本的居酒屋一樣,像置身日本🗾一樣了
最特色是店內設有榻榻米座位,非常有特色;客人比較多又或者想要私隱度高又可選帶和風設計的VIP房,緊記預約☎️啊!
店家服務亦相當到位,除推介時令食品之餘時又會不時詢問食後感,非常💕貼心;食物質素非常高,全部都是IGable📸的擺盤跟賣相,價錢雖然屬於中等價格💰但絕對合理!
而且很多食材都是由日本🇯🇵及世界各地直送魚材到港,又設有專用魚缸養飼多款海鮮,保證客人吃到最新鮮的食物😌;另一款吸引我的是店家提供日式濱燒予客人享用,將海鮮放上爐慢烤🔥,店員會不時到來幫忙看看海鮮是否已經烤熟,單看這個又是另一風味😚,下次有機會要試試看!
2022-01-12
2022-01-12 523 瀏覽
餐廳:漁道樂地區:尖沙咀地址:尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖日期:5/1/2021人數:2人 等位:0 mins 價錢: $1927海鮮青芥沙律 $128: 依個沙律真係不得了!魚生沙律嚟講,依個價錢真係無得輸🤓而重點嘅係佢嘅魚生好食落新鮮,而個醬汁亦好啱我哋口味,食完勁開胃😍生蠔壽司 $176: 大大隻勁肥美嘅生蠔🦪食落好juicy🤩鮮而不腥,估唔到製成壽司食係咁正🤩北海道海膽 $698 (時價): 佢啲海膽真心正,食落勁鮮甜,入口即化🤤仲比咗好多紫菜包住食,完全唔怕唔夠紫菜,而且紫菜亦好脆👍🏻牡蠣天婦羅 $168: 第一次食牡蠣天婦羅,估唔到原來係咁正🤤炸衣厚度適中,牡蠣都幾大隻,咬落勁爽勁肥美😝朴葉和牛 $298: 師傅製作嘅熟度剛好,果然入口即化😚搭配炆冬菇嘅醬汁食,真心覺得好正!值得推薦👍🏻海葡萄抹茶冷麵 $148: 第一次食搭配海葡萄嘅抹茶冷麵,食落都幾特別👍🏻飲品就嗌咗乳酪梳打 ($68) 同埋巨蜂梳打 ($68),飲落幾Fresh,唔錯唔錯😋
餐廳:漁道樂

海鮮青芥沙律

北海道海膽

牡蠣天婦羅

海葡萄抹茶冷麵

乳酪梳打 ($68) 、巨蜂梳打 ($68)
2022-01-05
$963.5 (晚餐)
海鮮青芥沙律
北海道海膽
牡蠣天婦羅
海葡萄抹茶冷麵
乳酪梳打 ($68) 、巨蜂梳打 ($68)
途經幾次... 都俾呢間居酒屋吸引住... 齋睇門面裝修同擺設... 已經感覺到極具日本風味! 趁有開心嘢要慶祝一番... 我就提議朋友嚟呢間食豪dd!🤭我地order咗二人前套餐... 都幾豐富、幾飽肚㗎!「二人前套餐」💰1️⃣8️⃣8️⃣8️⃣🥗 飛魚子蟹肉沙律🦞 龍蝦4點刺身🍣 極上壽司盛合🦀 味噌甲羅燒🦪 活貝盛合🐷 豚肉鍋(可選牛肉鍋)🦐 海鮮天婦羅🐮 蒜片和牛燒🍮 甜品飛魚子蟹肉沙律:非常清新醒胃嘅前菜... 打開味蕾!🌱龍蝦4點刺身:即劏即上嘅龍蝦肉肉質非常爽滑鮮甜... 帶子好肥美... 三文魚口感豐腴柔嫩... 油甘魚刺身爽口結實!👏極上壽司盛合:魚子軍艦、帶子壽司同埋多款魚類壽司... 食落好新鮮!🤤味噌甲羅燒:蟹味噌即係蟹膏... 甲羅即係蟹蓋... 而味噌甲羅燒即係蟹蓋裏面放咗蟹膏... 然後擺喺烤爐上面燒!師傅將鵪鶉蛋、葱花、飛魚子、蟹肉同蟹膏撈匀...一邊好pro咁介紹... 一邊燒! 味噌甲羅燒食落鮮味濃郁... 非常好味!😋 我之前買過frozen嘅甲羅燒... 但係品質真係冇得同呢度嘅嫓美!活貝盛合:有2隻生蠔同2隻帶子... 同樣係由師傅幫手燒! 生蠔燒完甘甜

我地order咗二人前套餐... 都幾豐富、幾飽肚㗎!

「二人前套餐」💰1️⃣8️⃣8️⃣8️⃣
🥗 飛魚子蟹肉沙律
🦞 龍蝦4點刺身
🍣 極上壽司盛合
🦀 味噌甲羅燒
🦪 活貝盛合
🐷 豚肉鍋(可選牛肉鍋)
🦐 海鮮天婦羅
🐮 蒜片和牛燒
🍮 甜品

飛魚子蟹肉沙律:
非常清新醒胃嘅前菜... 打開味蕾!🌱

龍蝦4點刺身:

極上壽司盛合:
魚子軍艦、帶子壽司同埋多款魚類壽司... 食落好新鮮!🤤

味噌甲羅燒:
師傅將鵪鶉蛋、葱花、飛魚子、蟹肉同蟹膏撈匀...

活貝盛合:
有2隻生蠔同2隻帶子... 同樣係由師傅幫手燒! 生蠔燒完甘甜鮮美... 帶子嫩滑多汁! 師傅仲提我地記得飲埋帶子d湯汁... 朋友飲完即時「哇!」一聲... 佢真係冇誇張㗎... d湯汁完全係精華所在... 勁鮮甜... 唔飲就走寶啦!🤭

豚肉鍋:
3大片嘅優質日本豚肉... 配野菜豆腐鍋... 份量唔少... 個湯底幾好飲㗎! 鍾意食牛嘅可以order牛肉鍋!😬

海鮮天婦羅:
天婦羅炸物有: 蝦、蠔、秋葵、魚、菇、麵條! 炸出嚟唔會滿口油... 而且香脆美味! 師傅嘅炸物功力非常了得... 將麵條炸出成把扇咁... 認真犀利!👍

蒜片和牛燒:
和牛切粒... 燒到恰到好處... 一d都唔會硬... 幾乎有入口即溶嘅感覺! 配合炸到香脆嘅蒜片... 更加香口!😋

甜品:
是日甜品係紅豆白玉丸子... 白玉丸子Q彈有嚼勁... 同紅豆一齊食... 平衡甜度... 簡直perfect match!👍

飲品: (extra order)
原味Highball 同白桃梳打!
前者係居酒屋必點嘅酒精飲品 ~ 威士忌加梳打水... 酒香同氣泡水交織出刺激口感!
後者比較適合唔飲酒嘅女士... 清甜又清新!

講完食物... 講吓環境! 我超級鍾意呢度嘅環境氣氛... 完全日本居酒屋feel... 佈置擺設盡顯心思! 除咗普通枱櫈... 仲有榻榻米卡位... 別具特式!😍

至於服務... 店員都好有禮貌、好殷勤... 而且面帶笑容! 讚‼️

漁道樂
📌尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖

2天前 0 瀏覽
我咁咀刁,梗係周不時要揾d好嘢食la!😏今日朋友話要食豪dd,我梗係舉腳🦶贊成喇!🤣今次我哋選址尖沙咀👇【漁道樂】📌尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖呢間係裏裏外外都充滿日本風情嘅居酒屋,店外有好多酒樽做裝飾,別具風格! 2個人order2人套餐,點都抵過逐樣叫! 而呢個二人前套餐睇落都幾豐富、幾飽肚!「二人前套餐」有d乜👇✅飛魚子蟹肉沙律✅龍蝦4點刺身✅極上壽司盛合✅味噌甲羅燒✅活貝盛合✅豚肉鍋(可選牛肉鍋)✅海鮮天婦羅✅蒜片和牛燒✅甜品呢度嘅食物質素幾有水準,而且海產類特別新鮮!咁多食物裏面,我特別鍾意味噌甲羅燒,咸度適中,鮮味十足! 另外,龍蝦刺身又係冇得彈,爽滑鮮甜! 帶子刺身勁大粒仲好juicy㖭,正呀!我地各點咗一杯飲品,原味Highball 同白桃梳打! 前者係居酒屋必點嘅酒精飲品 ~ 威士忌加梳打水,酒香同氣泡水交織出刺激口感! 後者比較適合唔飲酒嘅女士,清甜又清新!整體上,呢間食店好高質,食物新鮮不在話下,店員專業又有禮!
我咁咀刁,梗係周不時要揾d好嘢食la!😏

今日朋友話要食豪dd,我梗係舉腳🦶贊成喇!🤣

今次我哋選址尖沙咀👇

✅龍蝦4點刺身
✅極上壽司盛合
✅味噌甲羅燒
✅活貝盛合
✅豚肉鍋(可選牛肉鍋)
✅海鮮天婦羅
✅蒜片和牛燒
甜品

呢度嘅食物質素幾有水準,而且海產類特別新鮮!

整體上,呢間食店好高質,食物新鮮不在話下,店員專業又有禮!
呢間門口裝修已經好靚🥰由門面到店內都係日本風🇯🇵好有日本氣氛!同娘娘一齊去撐枱腳就啱哂。食物款式都好多~但娘娘腸胃個日麻麻,所以無嗌到刺身,下次會再試!🥰💂🏻‍♀️《味噌蟹甲羅》$78呢個真係必點的菜式!甲羅燒即係燒蟹膏釀蟹蓋🦀蟹蓋裝住滿滿的蟹膏,另外仲有蟹籽、蔥花、鵪鶉蛋!之後有專人即場幫你係烤爐上燒,鮮味濃郁,蟹味好香好好食😋配白飯或用匙羹淨食,都真係一流!評分: 95/100💂🏻‍♀️《和牛蒜片炒飯》$158和牛好香,配炒飯都無得頂!蒜片炒到好香脆,令成個炒飯有蒜香味更惹味❤️個飯唔會太乾,又夠熱,食黎暖一暖胃正。不過份量唔算好多兩個人食啱啱好。評分: 80/100💂🏻‍♀️《和牛壽喜鍋》$298有大概4-5大塊和牛,入口即溶,質素幾高👍🏻壽喜燒個湯底可以再濃啲就更好,菜嘅份量好多但款式唔夠多!性價比就差少少,但都好好食😊評分: 70/100總結:如果掛住日本,想去間有氣氛啲的居酒屋❤️呢間好推薦大家去,食物質素同員工嘅服務態度都好好~下次會想再黎食佢嘅壽司同刺身。頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖

💂🏻‍♀️《味噌蟹甲羅》$78
評分: 95/100

💂🏻‍♀️《和牛蒜片炒飯》$158
評分: 80/100

💂🏻‍♀️《和牛壽喜鍋》$298
評分: 70/100

總結:
如果掛住日本,想去間有氣氛啲的居酒屋❤️呢間好推薦大家去,食物質素同員工嘅服務態度都好好~下次會想再黎食佢嘅壽司刺身

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
味噌蟹甲羅
和牛蒜片炒飯
和牛壽喜燒
味噌蟹甲羅
和牛蒜片炒飯
2022-05-14 8 瀏覽
第一次同朋友來試,星期六全場中午只有兩三枱客,人不多邊吃邊聊天挺合適的,不過限時90分鐘有一點壓力,想坐旁邊榻榻米座位的話設最低消費1500元,其實都無咩人,唔明點解4位都唔可以主動安排,其實食得開心都好易過,不過講明要食夠錢先得感覺對客人不太體貼。食物味道ok, 和牛壽司有筋,海膽反卷微甜好食,蟹子沙拉份量略少,炒飯也不錯。整體感覺一般,服務人員兩位想加茶要多次舉手,座位環境還可以,茶單食物選擇其實不多,價錢也略高,尖沙咀日本料理咁多選擇,食客唔多有其原因。
2022-05-13 27 瀏覽
本篇文章有幸成為我第一次打嘅負面食評,係openrice訂左位,係門口等勁耐話搵唔到booking,擾攘左幾分鐘之後又話搵到。安排左張二人枱比我地,一坐落去頭頂冷氣吹到正,同侍應講想換隔離張枱,之後一句話個個位都差唔多唔比換,話只可以較細風少少,但校完等於無較過,再同侍應反映,得到回應係已經轉左自然風。未食野已經吹到頭都痛,睇餐牌無乜選擇,點左四個菜。「蟹肉青瓜沙律」$128,黎到唔講仲以為係前菜,蟹肉係蟹柳絲,個底再加青瓜加沙律醬,完全唔值百幾蚊。「特選壽司盛盒」$298,首先望落去完全唔新鮮質素似爭鮮,咁既質素真係嚇親!三文魚子食落口有啲怪,其他三文魚帶子魷魚刺身都嗝係好食得落口,哩幾件壽司收$100都嫌比多左佢。「蟹甲羅」$78,味道算係正常,OK。「海膽海鮮炒飯」$228,個樣望落去正常,但係海膽完全唔OK,唔知係咪國內生產,螢光橙色。炒飯裏面嗰啲魚勁腥,唔知咩魚黎,唔信可以自己去食下。侍應收碟速度同自助餐差唔多,加上不停望住你食,好似想吹你走咁,但係我由點餐到食完嗰刻都係半個鐘唔使,咁你可以知道佢嘅食物係有幾用心煮~整體來講,無論食物質素、餐廳環境、服務質素都完全唔合格,永遠

「蟹甲羅」$78,味道算係正常,OK。

整體來講,無論食物質素、餐廳環境、服務質素都完全唔合格,永遠唔會再嚟。今次因為book得太急,完全冇睇過啲食評就嚟咗,點知就中伏!

2022-05-13
2022-05-09 24 瀏覽
OpenRice book位的確快捷,簡單又方便。一家四口去食午餐佢有個套餐係$1888嘅 不過只係二人我哋就選擇左單叫,食材都唔算好新鮮。我哋叫咗一份刺身拼盤,一碟炒飯一個壽喜燒嘅牛,不過啲牛擺早10分鐘 個碟底下都有血水,有些少影響食慾沙律同埋清酒煮蜆不過不失。不過都幾好食嘅,份量就少咗啲⋯⋯服務員形容到都係空運同埋新鮮的。勝在服務搭救,全場嘅服務員都好細心同招呼周到,收起用膳完畢嘅碗筷,亦都好快確保張枱唔會太迫放食物。氣氛同裝修都好有日本風格,一大班朋友嚟都OK嘅。但情侶拍拖就未必會再去食啦
OpenRice book位的確快捷,簡單又方便。
一家四口去食午餐

佢有個套餐係$1888嘅 不過只係二人
我哋就選擇左單叫,食材都唔算好新鮮。
我哋叫咗一份刺身拼盤,一碟炒飯
一個壽喜燒嘅牛,不過啲牛擺早10分鐘
個碟底下都有血水,有些少影響食慾
沙律同埋清酒煮蜆不過不失。

不過都幾好食嘅,份量就少咗啲⋯⋯
服務員形容到都係空運同埋新鮮的。

確保張枱唔會太迫放食物。

氣氛同裝修都好有日本風格
,一大班朋友嚟都OK嘅。但情侶拍拖就未必會再去食啦
  • 味噌蟹甲羅
  • 和牛蒜片炒飯
2022-05-07 16 瀏覽
Food not good, too expensive, I’m ok with eating time 90mins, but last order in 45 mins, if you’re not going to order anymore, they will ask you to pay right away, 吹吹吹, so bad experience, I’m so regret I waste my money and time in this restaurant, oh my god, please think through if you want to book this restaurant!!!!!!!!P.S. I booked this restaurant through OpenRice, but I just realized they said I ever showed up and cancelled my booking? 無語🤦🏻‍♀️ like I did something wrong.

2022-05-06
2022-05-07 20 瀏覽
呢間餐廳係第二間差到我要寫食評嘅餐廳 😡佢嘅食物都算新鮮嘅,但係真身出到黎同menu 係原完唔同,menu 係影到好靚好多,真個碟黎到係得相上面嘅一半。極上壽司要$398,但係黎到同平時食lunch 嘅$188 價錢 咁,沙律要$148 但係個portion 係一人前的。啲野食唔值都算,最差嘅係趕客,我book 6點枱,食到6:50 就話last order, 我仲食緊野個時7:05 就拎張單過黎叫我埋單。都明白想做多幾輪客,不過呢啲service 真心係冇番枱客,啲客戶覺得唔新鮮就唔會再去,好快byebye。如果為左打卡去呢間就一啲都唔直,尖沙咀仲有好多間磯燒+居酒屋,真心唔推介呢間。
呢間餐廳係第二間差到我要寫食評嘅餐廳 😡

2022-05-06
來到以為環境應不差,誰知店内排位很缡迫,隔板只做下樣根本今人坐下便感不安心,另一邊卡廂座外因都是放客人除下的鞋,距離與旁的座位又近,很不衛生!食物普通也不夠新鮮,刺身不夠凍,連碗蜆湯豆腐都冇粒I價錢與食物質素不相乎!令人失望的日食店!
2022-04-17 62 瀏覽
未取消限聚令的星期六下午,同老婆仔仔想搵間未食過既餐廳試下。臨時臨急,K11好多日本餐廳都無得walk-in,見到漁道樂係社交平台廣告啲相幾靚,即管試一試。先打電話黎問walk-in有無位,佢地confirm有,咁就係美麗華泊好車行過嚟。入到門口,目測大約兩成入座率。係門口掃完一輪QR code,經理安排左一張近門口,有柱頂住既四人台。我表示呢個位置照顧小朋友唔係好方便,會唔會有卡位或者其他台 (反正都空置),經理就話卡位最低消費$2500一台,亦無其他台俾到我地。個陣下午2點正,可能佢真係好多booking 未黎啦,我同老婆感受到不友善既氣息唔多舒服,同埋直覺話俾我知卡位都要低消跑數既日本餐廳,伏味濃。即時同老婆撤退。

2022-04-16