2018-04-10 124 瀏覽
成日食放題都食到好飽好辛苦,見呢間唔係放題,門面又幾四正,就入左去食了~呢款丼上面鋪左帶子、三文魚、魚子、鮮蝦、魷魚同埋鰻魚等等。雖然全部食材都係火灸比火燒過,但都冇蓋過佢地嘅鮮味!!特別係隻大蝦,一咬落去佢嘅蝦汁係滲入個口架!唯一不足嘅係個飯帶啲乾,食到最後要落多啲豉油先得呢~散嗌左一盤壽司,賣相精美,就咁聞都已經好香!自問係牛油果專家嘅我,呢舊牛油果壽司真係好有驚喜!佢啱啱熟透,入口即溶,點埋豉油食真係同三文魚個味道帶九成似呢!好抗拒食牛油果嘅朋友真係要試試佢!最後點左三文魚三味壽司~最上個件壽司上面放左wasabi,中間係薑粉,最下係燒過嘅三文魚。每件都有番咁上下厚度,食落有口感之餘,仲帶點魚油,好香三文魚味!但係我個人唔係好鐘意食薑,所以覺得中間個款唔係好夾~但係呢間無論裝修/食物都好有日本風味,算係性價比好高嘅壽司店!
火灸海鮮丼

散嗌左一盤壽司,賣相精美,就咁聞都已經好香!