2023-12-19 10 瀏覽
今次去嘅一方堂, 就好似搵到咗一塊寶藏🥢! 嗰度條店嘅招牌入面有味道住, 都唔使去到日本都有得嚐到地道日本料理嘅feel🇯🇵。首先嗰枝豆, 雖然一般啲, 但份量足夠,幾款特飲先啱晒夏天解渴,啲柑桔特飲喺藍色既外表下,帶嚟意料之外既清新爽口,簡直正!扎扎實實,我真係被嗰拼盤征服咗,3文魚肉咬落去Q彈得滑, 就連帶子都彈牙,新鮮到好似喺海邊扒住吃咁! 炸芝士年糕炸到外脆內軟,仲流心咁出奇唔俗, 配埋木樽日本酒,真係好過癮🍶!面對串燒, 牛舌同鷄肉都有驚喜,牛舌夠嚼勁,鷄肉係嫩滑,每款都滿足到我嘅味蕾。最後,真心推介嗰池魚同炙燒左口魚邊,將本來鮮嫩既魚肉加上燒烤既香味,咁嘅配合真係冇得輸!喺這裡食嘢,嗰種親切同歡樂既感覺,就好似同朋友喺家中吹水嘆茶咁自在🍻。步出門口,仍然回味無窮,諗住遲啲又要再黎,唔止一次兩次呢!