2024-05-23 39 瀏覽
這家居酒屋藏在尖沙咀的商廈上,食物、味道和裝潢都很驚喜,超級有氛圍感,很適合和朋友來聊天喝點酒,小酌一下。CP值高,價格不貴,而食物味道很不錯!點了:🍣上壽司 $268 - 一來就先點一盤壽司,一吃壽司,就知道一間日本餐廳的水準如何,結果是喜出望外!材料新鮮,飯粒也是日本米的那種粒粒分明😙當然,來居酒屋,點串燒是指定動作啦!好多個燒物都燒得好出色!最愛:🍇香印豚腩卷 $38 - 最愛燒物之一!香印提子加豚腩肉🍗月見免治雞肉 $42 - 微甜燒汁,脆脆嘅雞軟骨,加上濃郁嘅生蛋黃做醬汁,雞肉串變得口感豐富而且多一層蛋香!🧀炸芝士年糕 $48 - 用筷子剖開來,熱騰騰的芝士就跑出來了,芝士控一定吃得超滿足!🐷露筍豚肉串 $32、🐮牛肉蘆筍卷 $48、🐥雞翼$30和🐮牛肉串 $48 也很不錯!每份串燒也有柚子胡椒附上,這柚子胡椒令整份串燒都更都多一份層次和口感,必試!🏮一方堂居酒屋 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓#尖沙咀美食 #尖沙咀 #居酒屋 #日本料理 #日本居酒屋 #一方堂 #TST #日本菜 #尖沙咀居酒屋 #串燒 #厚福街 #izakaya

點了:
上壽司

當然,來居酒屋,點串燒是指定動作啦!
好多個燒物都燒得好出色!
最愛:
🍇香印豚腩卷 $38 - 最愛燒物之一!香印提子加豚腩肉
香印豚腩卷

露筍豚肉串
雞翼

🏮一方堂居酒屋 (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓

2024-05-21
香印豚腩卷
露筍豚肉串
2024-02-21 497 瀏覽
同一位唔食水產嘅朋友來到食日本料理,揀了這間位於尖沙咀的一方堂居酒屋,餐廳除了有刺身、壽司外,還有很多熟食的選擇。☺️👭🇯🇵🥢香印豚肉卷($38/串),這款串燒的味道咸甜交集,沒想到一塊塊的豚肉燒包住大大粒爽甜又多汁的香印提子,配搭得很有創意。豚肉卷塗上燒汁燒得好入味,邊邊位置帶點脆口,連同青印提一齊食,清甜多汁,感覺唔會好咸同時又可以解膩。🫒🥓🔥北海道豚肉炒麵($88),炒麵彈牙,有甜醬油的味道。豚肉塊塊鬆軟,非常多洋蔥、蘿蔔絲。雖然是簡單的料理,但夠哂美味。🍜🥓🐷甲羅燒蟹樂道($98),甲羅燒混合了蟹膏、蟹肉、蟹籽、香蔥、生蛋,味道鮮甜、濃香滑溜。除了可以塗在香脆的法包外,餐廳還準備了一些由綠豆紙包住的壽司醋飯,塗上甲羅燒醬又是另一番風味。🦀🍳🤤博多蕃茄牛腸鍋($38),牛腸鍋需要煲一段時間,食完其他的主食就剛剛好可以食了。雖然牛腸鍋唔係人人都喜愛食,所以唔係太多居酒屋會供應。我地唔算是抗拒食內臟的朋友,所以就點了這款「內臟火煱」。牛腸幾有嚼勁,越咀嚼越有陣陣獨特的肉香味道。因牛腸本身會連帶一些油脂,所以整鍋都會有蕃茄和不少的椰菜中和返油膩感。🐮🍲🍅🥬

同一位唔食水產嘅朋友來到食日本料理,揀了這間位於尖沙咀的一方堂居酒屋,餐廳除了有刺身壽司外,還有很多熟食的選擇。☺️👭🇯🇵🥢
香印豚肉卷

甲羅燒蟹樂道

博多蕃茄牛腸鍋

香印豚肉卷
甲羅燒蟹樂道
博多蕃茄牛腸鍋
好耐冇試過老公來接我放工啦,我哋去咗近期大熱:一方堂居酒屋🏮 一於不醉無歸‼️🦪令和生蠔 $108/隻先嚟大過隻手掌嘅令和生蠔。我每次見到都會點。呢隻生蠔好特別,我鍾意佢好大隻飽滿啖啖肉,而且蠔味細緻溫和。🧀金馬倫芝士卷 $68炸過嘅芝士卷入邊是芝士流心,送酒一流🍣上壽司 $268一盒五款共十件嘅精選壽司,最特別就係佢係用上赤醋飯。呢種江戶前嘅做法,表達咗壽司師傅對美味嘅堅持。而壽司款式全部都係港人最愛,炙燒左口魚裙邊,入口甘香,魚油豐富,真係好滿足🥩牛肉他他$98睇到嗰個粉粉嫩嫩嘅牛肉雪花紋都知道好食。口感柔軟,入口即化。尖沙咀區放咗工,上嚟飲杯嘢,食吓壽司、串燒、炸物,同朋友傾吓偈真係好開心😀
好耐冇試過老公來接我放工啦,我哋去咗近期大熱:
一方堂居酒屋🏮 一於不醉無歸‼️

🦪令和生蠔 $108/隻

🧀金馬倫芝士卷 $68
炸過嘅芝士卷入邊是芝士流心,送酒一流

🍣上壽司 $268

🥩牛肉他他$98

2024-05-27
3天前 0 瀏覽
🦑螢光魷魚沖漬($58)食落去好似食緊巨大版三文魚子咁,咬落去好juicy同鮮味好重🍢汁燒雞橫隔膜($34/串)第一次食雞嘅橫隔膜,肉質比較結實,配上燒汁係perfect match🥗白飯魚魚生沙律($82)頗有驚喜嘅沙律,魚生方面有吞拿魚,八爪魚同三文魚,魚生同沙律菜嘅比例同份量都好平均,配上酸酸味味嘅黑醋,好開胃🍱香蔥吞拿魚卷($98)吞拿魚好肥美,估唔到飯卷入面會有芝士,芝士味唔重之餘亦唔會搶走左吞拿魚嘅鮮味🍑水蜜桃雪葩($58)之前系第二間居酒屋都食過生果雪葩,但選擇無一方堂咁多之餘價錢相對無咁相宜,水蜜桃雪葩係連埋水蜜桃原個上,食落去唔會太甜,好重嘅水蜜桃味,作為飯後甜品簡直係圓滿整體嚟講,呢度好適合同朋友放工之後小酌兩杯,食下野傾下計,Relax下
🦑螢光魷魚沖漬($58)

🍢汁燒雞橫隔膜($34/串)

🥗白飯魚魚生沙律($82)

🍱香蔥吞拿魚卷($98)

🍑水蜜桃雪葩($58)

螢光魷魚沖漬
汁燒雞橫隔膜
水蜜桃雪葩
  • 白蔥吞拿魚卷
3天前 0 瀏覽
餐廳位於美食林立的厚福街主打日式料理 刺身及串燒等環境適合與朋友小酌幾杯提前網上訂座更享有優惠 ⍢原條白鯛 $398原條白鯛日本直送 非常新鮮!!手切成薄片刺身 盡顯師傅功架魚肉保持鮮嫩軟腍 口感鮮爽蘸上醬油 更點綴到其鮮味酒盜芝士 $48酒盜口感黏黏滑滑 味道少鹹搭配芝士 口感更佳是一款佐酒一流的小食~煙肉燒蠔卷 $48蠔燒得剛剛好 飽滿又軟腍配上香脆的煙肉 令到口感更豐富豚肉年糕串 $32薄切豚肉包裹年糕口感煙煙韌韌 這配搭不錯雞皮餃子 $58餃子皮以雞皮取替外皮金黃脆香 而餡料嫩滑蘸上沙律醬份外惹味非常適合作為佐酒小食⧐一方堂居酒屋📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓
餐廳位於美食林立的厚福街
主打日式料理 刺身及串燒等
環境適合與朋友小酌幾杯
提前網上訂座更享有優惠 ⍢

原條白鯛 $398
原條白鯛日本直送 非常新鮮!!
手切成薄片刺身 盡顯師傅功架
魚肉保持鮮嫩軟腍 口感鮮爽
蘸上醬油 更點綴到其鮮味

酒盜芝士 $48
酒盜口感黏黏滑滑 味道少鹹
搭配芝士 口感更佳
是一款佐酒一流的小食~

煙肉燒蠔卷 $48

非常適合作為佐酒小食

一方堂居酒屋
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓
2024-05-28 0 瀏覽
尖沙咀厚福街出名在於小小的巷裡有很多美食餐廳,而藍馬商業大廈9樓有一家居酒屋 — 一方堂🐠 原條池魚🌟很鮮嫩,配檸檬跟酸汁可以去掉池魚本身的腥味,而增加吃下口的鮮甜味🐣 月見免治雞肉肉質鮮嫩,很有口感,跟日本鳥蛋跟醬汁是絕🐮 牛肉串很香,燒得剛剛好,不會燒得太老🦐 大蝦天婦羅外層炸成金黃色,外脆內嫩,大蝦肉質鮮嫩,很有口感另外還點了清酒煮蜆、梅酒跟柚子酒配是次美味的晚餐🥃 環境非常有日本居酒屋的感覺與氣氛,口門那還有一個卡拉OK的projector,一班朋友包場開個party最適合不過👍🏻

🐠 原條池魚🌟

🐣 月見免治雞肉
肉質鮮嫩,很有口感,跟日本鳥蛋跟醬汁是絕

🐮 牛肉串
很香,燒得剛剛好,不會燒得太老

🦐 大蝦天婦羅
外層炸成金黃色,外脆內嫩,大蝦肉質鮮嫩,很有口感

2024-05-28
  • 大蝦天婦羅
  • 串燒
尖沙咀厚福街向來都係食肆林立嘅地方😋,我地都周不時嚟依度開餐🍽️,今日我地就搵到一間樓上居酒屋試試,一出𨋢瞬間有置身於日本嘅感覺😚,由𨋢口到餐廳都有超多日系風格嘅裝飾,但唔同嘅係餐廳中央有部播懷舊廣東歌嘅卡拉OK,新奇得嚟又相當有氣氛😆,坐落位置都幾闊落,以寸金尺土嘅尖沙咀嚟講都幾難得,啱哂想成班傾下計食野CHILL下嘅朋友呀-令和生蠔🦪 - HKD 108入到嚟店員就同我地推薦日本空運過嚟嘅靚生蠔🦪,一於試試佢!🤤 上菜時單係大大粒嘅賣相已經令人震撼呀😍,擺盤都好精緻,真係忍唔住同佢打張卡先📸,食之前可以先用少量青檸汁調下味,食落好鮮甜多汁😋,肉質肥美又有咬口,更突出蠔嘅鮮甜味道呀,真係忍唔住一啖一隻咁食呀😆,而配上店家嘅秘制醬汁都別有一番風味,真係推薦鍾意食生蠔嘅朋友一試呀👍-花魚一夜干🐟 - HKD 98開頭都唔知一夜干係咩意思🙈,同朋友傾計得知原來係先浸鹽水處理再風乾製法嘅魚🐟,忍唔住叫嚟試下,上菜時條魚都幾大條🤩,而且魚嘅表面煎到金黃色,真係未食都流哂口水呀😆,食落魚質好厚實又幾嫩滑,魚味濃郁唔腥,而且魚骨唔多,可以啖啖肉真係好爽,岩哂我依啲唔鐘意挑魚骨嘅懶人呀🤣,係性價比幾高
令和生蠔🦪 - HKD 108

花魚一夜干🐟 - HKD 98
開頭都唔知一夜干係咩意思🙈,同朋友傾計得知原來係先浸鹽水處理再風乾製法嘅魚🐟,忍唔住叫嚟試下,上菜時條魚都幾大條🤩,而且魚嘅表面煎到金黃色,真係未食都流哂口水呀😆,食落魚質好厚實又幾嫩滑,魚味濃郁唔腥,而且魚骨唔多,可以啖啖肉真係好爽,岩哂我依啲唔鐘意挑魚骨嘅懶人呀🤣,係性價比幾高嘅一道菜~
花魚一夜干

北海道豚肉炒麵🍝 - HKD 88
麵質🍝都幾彈牙易入口,一般出面食嘅炒麵味道都偏鹹及濃味,但依份炒麵有少少甜甜嘅地, 易入口又唔會太濃味,而豚肉🐷唔會太肥,油脂分佈都幾平均,食落幾有口感之餘又有好香口嘅味道,同炒麵配合埋一齊食真係一流呀,絕對係充滿日本風情嘅食物😊

煙肉蠔卷🥓 - HKD 32
跟住就叫咗個煙肉蠔卷🥓,香口煙韌嘅煙肉配埋鮮甜口感嘅蠔,雙重口感真係好正,味道一流,作為開胃小菜真係一個唔錯嘅選擇
煙肉蠔卷

總括嚟講依間日式居酒屋環境幾舒適👍,食物都有水準,而且配上懷舊又熟悉嘅廣東歌,對比一般嘅日式居酒屋更增添咗一份「港味」😆,同朋友食下野傾下計,再哼住充滿舊時回憶嘅廣東歌,用餐氣氛真係一流呀~ 如果大家下次經過尖沙咀又唔知有咩地方可以CHILL下時,可以過嚟試下依間一方堂居酒屋啦😉
2024-05-21
$179.3 (晚餐)
花魚一夜干
煙肉蠔卷
2024-05-26 0 瀏覽
📍朋友生日慶生🎉佢最鍾意就係食刺身😍壽星女好滿足呢🥳🐟原條🐟原條魴鮄魚 魴鮄魚 🌈原條魴鮄魚 粉紅同白色交集嘅肉質咬入口口感紮實✅而且仲好鮮甜爽口添🥳🐠冰鮭刺身 🌈呢個冰鮭刺身好特別☺️咬入口係索索声好有新鮮感呢🥳🍡豚肉年糕串 🌈好鍾意年糕煙煙靭靱嘅口感😋上面嘅醬油仲好惹味添✅🦪煙肉燒蠔卷 🌈呢個蠔燒得啱啱好🔥外層好香脆💯隻蠔肉仲好軟腍又多汁添✅彈牙入味有咬口😋絕對食完想encore嘅串燒🍡
📍朋友生日慶生🎉佢最鍾意就係食刺身😍壽星女好滿足呢🥳

🐟原條🐟原條魴鮄魚 魴鮄魚

🐠冰鮭刺身

🌈呢個冰鮭刺身好特別☺️咬入口係索索声好有新鮮感呢🥳

🍡豚肉年糕串

🌈好鍾意年糕煙煙靭靱嘅口感😋上面嘅醬油仲好惹味添✅

🦪煙肉燒蠔卷

🍴位於尖沙咀既一方堂係一間日式居酒屋🍶。餐廳既格局好似置身於日本一樣,燈光也較為柔和幽暗。食物方面,今次我地主要試左幾款餐廳既招牌菜:燒物🍢,刺身,壽司🍣,整體質素普遍都好出色,而我地最中意既食物係佢地既串燒,特別係香印豚腩卷($38/串);燒白鱔 ($58/串),香印好爽甜配搭住燒到香脆既豚腩,岩岩好能夠中和到豚腩既油膩之餘仲可以帶到香印既甜味,呢味真係好有驚喜😍而燒白鱔燒得好香脆得離唔會好乾身仲好有油脂,最勁既係即使放耐左都唔會覺得有腥味😋一邊聽住日本流行曲一邊食住串燒飲下酒,真係好岩放工後同下同事、朋友或者另一半一齊離chill下😉💰$400+10% for one (Dinner)📍HKG一方堂居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓
🍴
位於尖沙咀既一方堂係一間日式居酒屋🍶。餐廳既格局好似置身於日本一樣,燈光也較為柔和幽暗。食物方面,今次我地主要試左幾款餐廳既招牌菜:燒物🍢,刺身壽司🍣,整體質素普遍都好出色,而我地最中意既食物係佢地既串燒,特別係香印豚腩卷($38/串);燒白鱔 ($58/串),香印好爽甜配搭住燒到香脆既豚腩,岩岩好能夠中和到豚腩既油膩之餘仲可以帶到香印既甜味,呢味真係好有驚喜😍而燒白鱔燒得好香脆得離唔會好乾身仲好有油脂,最勁既係即使放耐左都唔會覺得有腥味😋一邊聽住日本流行曲一邊食住串燒飲下酒,真係好岩放工後同下同事、朋友或者另一半一齊離chill下😉

💰$400+10% for one (Dinner)

📍HKG
一方堂居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓

早排同大佬揀左間居酒屋,位置尖沙咀厚福街,屬於樓上居酒屋。店內有投影機播著各類型的歌曲,亦挑選幾道精緻的小食、串燒和壽司。氛圍感滿滿。 ⦁味醂魚乾魚乾的外層包裹著微甜的味醂醬,口感煙韌!非常適合作為開胃菜或配酒小食。 ⦁串燒燒雞肝十分鮮嫩,外層烤至微焦,內部仍然保持著豐富的肝臟風味。京蔥雞肉則是結合了鮮嫩的雞肉和香氣四溢的京蔥。雞翼和雞腎同樣也烤得香脆可口,肉質鮮嫩多汁。這些串燒的調味恰到好處! ⦁刺身壽司而上壽司包含五款刺身壽司,如三文魚、油甘魚和左口魚裙邊等。三文魚的肉質鮮美,帶有奶油狀的質地。油甘魚則是肉質柔嫩,口感豐富。左口魚裙邊口感細緻和魚油濃郁。另外每款都用上赤醋飯,令每款刺身更加提鮮。

⦁味醂魚乾

⦁串燒

刺身壽司

2024-05-07
2024-05-17 20 瀏覽
放工之後就同朋友一齊依間居酒屋放鬆一下,呢間居酒屋無論係裝修定係播出嚟嘅音樂,都令人好relax,而我哋叫咗以下四樣野食令和生蠔先唔講嘅味道,呢隻生蠔嘅外型已經滿分,個擺設充滿日式風味,忍唔住首先同佢打卡,而味道上都十分一流,生蠔超級大隻,而且好新鮮,配上配料,令到佢嘅鮮味更加突出海膽花之戀呢個花之戀同平時嗰啲唔同,係配上咗新鮮嘅海膽,海膽同三文魚嘅味道好match,令整體嘅層次提升煙肉燒蠔卷煙煙韌韌嘅煙肉配上鮮甜嘅蠔而整成嘅蠔卷,口感上有一種特別嘅感覺,而且好fresh,係一個唔錯嘅選擇A5和牛薄燒和牛肉質好嫩滑,一試就知食材好新鮮,而且用小小嘅檸檬滴係上面,更加帶出和牛嘅味道

海膽花之戀

煙肉燒蠔卷

A5和牛薄燒
2024-05-14 32 瀏覽
@onesquare00 is THE place to be for your next celebration. This trendy upstairs izakaya in TST has it all: incredible Japanese cuisine, sake and even karaoke. Let’s get the party started 🎉 The best part is if you're watching your waistline, you can indulge in their 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗖𝗮𝗸𝗲 (HKD188 for 2/ HKD258 for 4) as a guilt-free alternative. We went for the 2-person option - the sushi rice was adorned with salmon slices, a tuna flower and a shrimpApart from that, their menu is stacked with an array of ch
Japan Pumpkin Tempura

Apart from that, their menu is stacked with an array of choices, ranging from fresh salads to delectable dumplings and even mouthwatering beef steak tartare. Here are a few of our faves that we devoured that night:

𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗦𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿𝘀
Sushi Cake
𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘠𝘢𝘬𝘪𝘮𝘰𝘤𝘩𝘪 𝘏𝘒𝘋48
This wasn't even on the menu, but scrawled on the chalkboard as a chef's special recommendation. The grilled cheese mochi had that perfect chewy, elastic texture that we absolutely adored
𝘚𝘩𝘢𝘭𝘭𝘰𝘵 & 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘚𝘬𝘦𝘸𝘦𝘳𝘴 𝘏𝘒𝘋30
The perfect combo of juicy chicken and subtly sweet shallots created a taste sensation that's a match made in skewer heaven!

𝘚𝘢𝘭𝘵-𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘰𝘯𝘨𝘶𝘦 𝘏𝘒𝘋48
Each succulent piece had this luscious, buttery texture that practically melted in your mouth while the simple yet solid salt seasoning took this meaty delight to a whole new level
Asparagus Pork Roll Skewers
𝘈𝘴𝘱𝘢𝘳𝘢𝘨𝘶𝘴 𝘗𝘰𝘳𝘬 𝘙𝘰𝘭𝘭 𝘚𝘬𝘦𝘸𝘦𝘳𝘴 𝘏𝘒𝘋32
The crunch of asparagus wrapped in a thin tender pork slice was just extra satisfying, creating an explosion of flavours and textures

𝗧𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮
𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯 𝘗𝘶𝘮𝘱𝘬𝘪𝘯 𝘛𝘦𝘮𝘱𝘶𝘳𝘢 𝘏𝘒𝘋62
With a light, crispy outer layer, each bite revealed the sweet, nutty goodness of the pumpkin flesh.
Cheese Yakimochi
2024-05-06
生日
係OpenRice 搵左間厚福街評價唔差既居酒屋上到去竟然無乜人開頭都驚伏伏地結果食落都唔錯 18:45前入座或者20:15後入座仲要全單75折吹水吹得好盡興既餐廳__________________________🔹花魚一夜干 $98,折後$73.5👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️一夜干平時閑閑地都百幾蚊呢個折前折後都超抵食煎封左既一夜干,魚味特別濃郁肉質頗結實帶汁同油脂.小知識: 一夜干係一種保存魚既方法同中式既咸魚有啲似😂浸左鹽水之後再風乾咁做會保住鮮味又會少啲腥味.🔹上壽司 $268,折後$201👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌一客十件,每款兩件唔洗爭新鮮既,不過不失.🔹磯煮鮑魚 $68,折後$51👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌磯煮完既鮑魚口感淋得黎仲係彈牙汁醬甜鮮,不錯
係OpenRice 搵左間厚福街評價唔差既居酒屋
🔹花魚一夜干 $98,折後$73.5

Keto friendly: ⭕️
一夜干平時閑閑地都百幾蚊
呢個折前折後都超抵食
煎封左既一夜干,魚味特別濃郁
肉質頗結實帶汁同油脂
小知識: 一夜干係一種保存魚既方法
同中式既咸魚有啲似😂
浸左鹽水之後再風乾
咁做會保住鮮味又會少啲腥味
🔹上壽司 $268,折後$201

Keto friendly: ❌
一客十件,每款兩件唔洗爭
新鮮既,不過不失

🔹磯煮鮑魚 $68,折後$51

Keto friendly: ❌
磯煮完既鮑魚口感淋得黎仲係彈牙
汁醬甜鮮,不錯
2024-05-11 16 瀏覽
尖沙咀厚福街裡有一家居酒屋,踏入九樓進餐廳的那一刻,已經感覺充滿日本風情的居酒屋。🏠餐廳: 一方堂居酒屋📍地址: 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓#唐揚池魚仔 $58送酒恩物,酥脆的外皮炸得非常香,細細條魚份量又多,搭配啤酒的絕佳小吃。#金馬倫芝士卷 $68芝士卷裏著大條芝士,外面脆皮再吃到內裡的濃香芝士,同樣是非常送酒!#鰻魚柳川 配日本白米飯 $88以鐵板上桌,其鰻魚與滑蛋再配合的米飯,算是飽肚的主食,份量恰好。#一方堂奈良卷 $1286件卷物包裏著三文魚、吞拿魚、魚籽等刺身,夾雜清新口感。#香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #居酒屋 #日本料理 #優惠 #晚市優惠 #丼飯 #刺身 #sashimi #日本 #日本美食 #日本居酒屋 #一方堂

🏠餐廳: 一方堂居酒屋

#金馬倫芝士卷 $68

鰻魚柳川

#鰻魚柳川 配日本白米飯 $88

#一方堂奈良卷 $128
6件卷物包裏著三文魚、吞拿魚、魚籽等刺身,夾雜清新口感。

唐揚池魚仔
金馬倫芝士卷
鰻魚柳川
2024-05-09 14 瀏覽
聚集眾多美食嘅厚福街,有間選料認真又新鮮嘅隱密居酒屋🏮❤︎上壽司款款食材都好新鮮,質地緊緻,特別係油甘魚同吞拿魚令我對佢地完全改觀🥹完全冇腥味,仲有絲絲魚香。果然新鮮嘅食物係吾需要額外調味同手法就已經足夠回味😌︎ ︎❤︎黑松露番茄沙律爽脆多汁嘅沙律菜同蕃茄配搭油醋汁作為冷盤,夠曬輕盈開胃🍅🥗但黑松露點綴又令佢平凡而不單調喎😙❤︎雞皮餃子以雞皮取代傳統餃子皮,油炸之後脆得黎又有雞油香,餡料口味有豬肉同雞肉兩款,各有千秋😝❤︎ 串燒•雞翼雞翼改刀串上竹籤,炭燒起黎受熱更加均勻,淡鹽調味我幾喜歡😍好吊到雞肉本身肉香❤︎ 串燒•燒雞肝雞肝燒到外酥內軟,外層刷上一層又一層濃甜嘅照燒汁,吾食內臟嘅我都接受到🤣❤︎ 串燒•雞腎火候控制適當,雞腎口感吾會過乾過軟,爽口冇異味🐥
聚集眾多美食嘅厚福街,有間選料認真又新鮮嘅隱密居酒屋🏮

❤︎上壽司

︎ ︎❤︎黑松露番茄沙律

❤︎雞皮餃子

❤︎ 串燒•雞翼

❤︎ 串燒•燒雞肝

❤︎ 串燒•雞腎
火候控制適當,雞腎口感吾會過乾過軟,爽口冇異味🐥