2020-11-20 30 瀏覽
今日有朋友生日專登出左黎尖沙咀食飯,主角就話想打邊爐我當然奉陪啦,一路上網睇,見到openrice呢間火鍋店既都幾多好評,所以就決定黎呢間啦,我地無book位但好彩我地早黎到,所以walk in都仲有位入到黎既感覺好舒服,可能因為餐廳樓底高既關係啦,我地2個人安排左坐4人檯,好貼心可以多d位擺食物首先緊係揀個湯底先啦,見到meun入面幾個湯底都好似幾堅咁,我地就問下待應意見啦,最後就推介左我地試鮮椰青雞鍋,呢到真係無花無假,待應會係我地面前即場炒雞再加椰青水煮個湯底,好精彩而個湯底更加係無得頂啦,好清甜,一定要飲返幾碗先開始打邊爐食材方面選擇都好多,好欣賞呢到有唔同級數既肉類仲有海鮮,全部都好吸引好難揀總括,真係無揀錯地方,呢到既火鍋配料非人新鮮,食得出丸類同埋餃類都係自家製,好正。。另外除左火鍋料之外,仲會有d即食小食揀,我地就試左黃金魚皮,即叫即整熱辣辣,好好味

而個湯底更加係無得頂啦,好清甜,一定要飲返幾碗先開始打邊爐