2023-01-04 26 瀏覽
有咩好過收工同fd食飯吹水?就係去位於尖沙咀中港大廈頂層嘅呢間泓居酒屋歎住吹水喇! (仲要就喺Apple隔離 勁方便)有別於一般鬧市中嘅居酒屋個view靚不在話下 難得呢度座位寬闊 可以坐得舒舒服服😙而且居酒屋嚟講 呢間價錢OK 不論食物定酒都好多款式 性價比高😎坐低時店員好快就會比一人一碟仔前菜小食我去嗰日係秋葵配胡麻醬 好開胃 (利申: 我好中意食秋葵)🦪廣島蠔佢係原隻燒日本蠔好大隻 燒完仲係脹卜卜只係用左好少七味粉 加埋本身嘅海水味 正!👍🏻🐡日本魚勝味淋雞泡魚干整得好入味 烤完都保持到個咬口 唔會好硬點埋沙律醬係會停唔到口🐟松島魚餅佢比起出面食嘅魚餅更加彈牙 亦都好惹味我就未去過松島食過佢地既魚餅啦如果你地去食過嘅 去試埋呢間再話我知似唔似日本松島嗰D啦haha🤣🥬野菜類串燒 (冬菇、秋葵、日本蕃薯)冬菇同秋葵都燒得岩岩好 唔會乾曬我幾欣賞個日本蕃薯真係好甜 同埋個芯仲係軟軟地架🤤🐮牛肉類串燒 (牛舌心、牛肩肉)牛舌心特別爽脆 而牛肩肉軟韌同肥瘦適中兩款都應該只係落左好少鹽就已經牛味濃郁✨串燒盤左上有D餐廳秘製嘅醬料咸中帶丁點酸味 無論點野菜定肉類都能夠提香🦑魷魚糯米飯呢個出符
有咩好過收工同fd食飯吹水?

有別於一般鬧市中嘅居酒屋
個view靚不在話下 難得呢度座位寬闊 可以坐得舒舒服服😙

坐低時店員好快就會比一人一碟仔前菜小食
我去嗰日係秋葵配胡麻醬 好開胃 (利申: 我好中意食秋葵)

廣島蠔

🐟松島魚餅
佢比起出面食嘅魚餅更加彈牙 亦都好惹味
我就未去過松島食過佢地既魚餅啦

串燒
🥬野菜類串燒 (冬菇、秋葵、日本蕃薯)
冬菇同秋葵都燒得岩岩好 唔會乾曬
我幾欣賞個日本蕃薯
真係好甜 同埋個芯仲係軟軟地架🤤

🐮牛肉類串燒 (牛舌心、牛肩肉)
牛舌心特別爽脆 而牛肩肉軟韌同肥瘦適中
兩款都應該只係落左好少鹽
就已經牛味濃郁

✨串燒盤左上有D餐廳秘製嘅醬料
咸中帶丁點酸味 無論點野菜定肉類都能夠提香

🦑魷魚糯米飯
呢個出符意料地好食 又唔會膩 必叫!
魷魚軟韌適中 香味滲左入去糯米飯入面勁香
而個糯米飯係好軟糯
點埋個用魷魚內臟整成嘅汁 勁!好!食!🤤🥰

🍹青蘋果梳打、巨峰提子梳打
兩杯梳打都唔太甜
真係飲到青蘋果同提子味