2023-07-27
:/📍 云手工火鍋店 尖沙咀@cloud.handmade.hotpot 我已經好耐無打邊爐🤣 有D掛住十下十下嘅滋味今次發掘到呢間位於尖沙咀the one 附近的粵式火鍋店,食材製作真材實料,仲要係全手工製?!餐廳環境寬敞舒適,非常適合朋友/公司聚會,另設有VIP房可預先訂位💘一坐低會先送上九宮格醬料盤,放住九款不同的調味料,自由調配口味👻#kcneatingin尖沙咀🕯️火焰三椰雞鍋🐓 (HKD 328)非常推薦‼️店員將酒淋落雞件再即刻點火炒香全部食材🔥炒熟啲雞再加入椰青、椰皇水、雞湯🤩椰子肉、紅蘿蔔及海底椰湯頭飲落非常香椰味,清潤又開胃😆💫 雞肉嫩滑!食得岀餐廳對火鍋湯底落足心機平時打邊爐都唔飲湯嘅我 都飲咗幾碗🥴🕯️雜菜拼盤 (HKD 88)蔬菜都有好幾種🥬有粟米、蕃茄、菜心、皇帝菜、生菜……都夠新鮮~🕯️水晶滑牛🐂 (HKD 108)生蛋漿🥚拌入埋牛肉 可以令肉質變滑👍🏻味道都會好驚喜~放入湯底淥一陣🍽️ 牛肉味道香濃上配上少許雞蛋花 質感好嫰滑😋 推薦大家試下~🕯️ 手打芝心牛丸(HKD 68)一咬開 芝士夾心🧀誇張得會爆汁岀來🐂牛丸爽口彈牙😝🕯️自家製響鈴 (HKD 68)響鈴非常新
📍 云手工火鍋店 尖沙咀
@cloud.handmade.hotpot
我已經好耐無打邊爐🤣 有D掛住十下十下嘅滋味
#kcneatingin尖沙咀
🕯️火焰三椰雞鍋🐓 (HKD 328)
非常推薦‼️
店員將酒淋落雞件再即刻點火炒香全部食材🔥
炒熟啲雞再加入椰青、椰皇水、雞湯🤩
椰子肉、紅蘿蔔及海底椰
平時打邊爐都唔飲湯嘅我 都飲咗幾碗🥴
🕯️雜菜拼盤 (HKD 88)
🕯️水晶滑牛🐂 (HKD 108)
生蛋漿🥚拌入埋牛肉 可以令肉質變滑👍🏻味道都會好驚喜~
🕯️ 手打芝心牛丸(HKD 68)
一咬開 芝士夾心🧀誇張得會爆汁岀來🐂牛丸爽口彈牙😝
🕯️自家製響鈴 (HKD 68)
響鈴非常新鮮 即叫即炸😚
新鮮乾脆,無仼何油益味,放入湯底 吸一吸個湯食💕一流🤪
🕯️新鮮豆腐(HKD 48)
份量都唔少😆好嫩滑🤍配上椰子雞湯💯 健康又美味嘅組合 !
總結: 食物質素高,而且不得不讚賞店員非常熱心,店員服務態度有禮,樣樣細心,仲會打邊爐中後段會幫我地隔咗湯底上面嘅油😆🌟
🔓云手工火鍋店 尖沙咀
Address: 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
Booking☎️: 28170950
營業時間: 星期一至日: 17:30 - 02:00
*港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約3分鐘
#云手工火鍋店
#尖沙咀美食 #tsimshatsui #tsimshatsuifood