2018-12-21
好耐冇同老婆出街拍拖食飯啦!聽朋友介紹有間新既日本野一定要去試。佢個地址真係好方便,喺地鐵站出口行1分鐘就到,方便到不得了!一入到去餐廳已經聞到好香既燒海鮮香味!而餐廳嘅裝修又有活生生嘅海鮮,有龍蝦,有鮑魚,仲有皇帝蟹!其實睇個裝修就知道係一定要食海鮮啦!不過先來個沙律同炸雞做小食先!食完炸雞有啲口渴叫兩杯特飲又發現幾過癮,一杯未試過嘅柚子啤酒,一杯就係青蘋果乳酸。轉個頭壽司拼盤就來了,今日想食海鮮食飽所以壽司都係兩口子分享都好足夠啦!推介過甜蝦真係肥到呢!最期待嘅浜燒海鮮終於上枱,我自己係甲羅燒擁躉,今晚叫咗一人一隻蚧味增早羅燒去享受下!呢度仲有專人同你燒埋,真係十級享受食完甲羅燒已經急不及待叫服務員去燒活鮑魚,新鮮帆立同貴妃貝,見佢仲好生猛郁下郁下咁想快快脆脆放入肚啦!未食完今餐老婆已經話要encore 下次,因為太新鮮太好味了。餐廳員工又好有心去燒海鮮,期待海鮮上枱嘅感覺就係最大享受!