2023-07-05
📍尖沙咀-云手工火鍋店🍜🍽️ @cloud.handmade.hotpot 身為一個火鍋愛好者 一年365日每一餐都只想去食火鍋🍲🪴嗰日喺OpenRice見到呢間餐廳就即刻去咗試♪( ´θ`)ノ係喺尖沙咀瑞生酒店🏨~ 地理位置方面之外 價錢好合理同埋食物質素好高!😋🥺等我同大家介紹一下啦! 🦀火焰沙白蟹鍋 $328 大家睇唔睇到條片呢 店員勁有心機 喂先炒咗啲沙白同蟹 再落酒 再點火 超級有儀式感 但係重點唔係剩係得個樣 酒味係會走晒入去沙白同蟹肉 除咗鮮味之外 都多咗一浸淡淡的酒味🍺🍻** Btw 店員一嚟到嘅時候就同我哋講用OpenRice訂座嘅話每位食滿$200可以免費得到火焰沙白蟹鍋喔!🍲**🥦唐生菜 $48唐山菜超級新鮮!唔知點解呢個湯咁有魔力 就算淥唐山菜都好好食!推介~ 🥬🐮水晶滑牛 $108牛肉方面我叫咗水晶滑牛 我諗水晶嘅意思就係生蛋嘅意思 撈埋牛肉真係好滑🥺🥺仲要勁有牛味 食到一舊接一舊🍲🔥🪿鵝腸 $108跟住就嚟到必食嘅鵝腸😋😋鵝腸脂肪分布平均 真係好好食🥺啲膏多到飛起♪( ´θ`)ノ🥟招牌韭菜水餃 $48韭菜餃皮薄多餡!淥完之後食超級爆汁 正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)————
🦀火焰沙白蟹鍋 $328
🥦唐生菜 $48