翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
今日嚟到尖沙咀搵食 早排朋友介紹 尖沙咀間翠林辣蟹坊好食 今日就出嚟試下啦 嚟到發現部分菜式有半價優惠 餐廳座位做好寬闊 有卡位 適合朋友小聚黑白胡椒蟹喺屋企煮蟹通常唔係正就係薑蔥炒蟹 出街食飯 梗係叫啲平時自己唔識煮嘅 黑白胡椒蟹 上菜嘅時候香氣撲鼻 白胡椒屬刺激新聞 而黑胡椒 惹味香濃 配合埋肉蟹真係一拍即合 滋味不可擋黃金蝦球真係大愛黃金系列 不單是外皮鬆脆 蝦肉爽口彈牙 仲有好香嘅鹹蛋味 又唔會蓋過蝦嘅鮮甜 配上一碟小沙律 唔會覺得油膩乳鴿王乳鴿肉厚而鮮嫩 鴿肉鮮味肉質細嫩 真係好好食 平時最怕食到乳鴿鞋口 哩到真係做到外脆內軟 肉汁juicy 上菜嘅時候係原隻上 我覺得原隻手撕食就最有風味 不過喺餐廳食得斯文啲都係剪開好 xo醬炒龍躉鑊氣十足 龍躉大大塊 食落好有口感 好新鮮今餐有蝦有蟹 有魚有肉 非常滿足 眼見餐廳都好多男士幫襯 因為碟碟菜都大大碟 好夠食 下次做節食飯都可以再哩

黑白胡椒蟹

黃金蝦球