今日同媽媽嚟咗食dinner,天都未黑就入咗座,揀咗張近街道嘅枱,唔駛驚,呢度都係有冷氣嘅!餐廳唔算話好大,但係都算幾舒服。因為時間都算早,所以都未話好多人~睇完餐牌就決定叫小食拼盤、串燒(雞同牛舌)、炒金邊粉同埋咖喱牛坑腩配薄餅,飲品就叫咗椰青同龍眼冰。先嚟嘅係飲品,椰青夠凍夠甜,好好飲,夠晒解渴!同埋呢個椰青都幾大個。龍眼冰嘅龍眼味道幾濃,不過就有啲太甜~食物方面,首先嚟嘅係小食拼盤,有雞翼、魚餅、蝦餅同春卷,2人嚟講都幾大碟。雞翼係單邊嘅,熱辣辣好香脆,不過就覺得奶粉味好重;魚餅同蝦餅都好香,幾彈牙;春卷就有啲似越南果隻嘅餡,口感幾豐富。再嚟係串燒!串燒配有2隻醬,沙嗲醬就係配雞肉,燒汁就係配牛舌。雞肉有啲肥,牛舌就好好食,好淋身。兩者都燒得好香~炒金邊粉,好大碟,啲蝦好大隻,整體都好好食~咖喱牛坑腩配薄餅,一啲都唔辣,但係咖哩味好香,牛坑腩少韌,配薄餅真係絕配,吸晒啲醬汁!整體嚟講,尖沙咀都比較少有泰國嘢食,而呢間我都幾鍾意,除咗九龍城之外,我諗我都會選擇呢間嘅,係尖沙咀嚟講嘅泰國菜唔算貴,性價比幾高!

炒金邊粉,好大碟,啲蝦好大隻,整體都好好食~

2018-06-27