2016-10-10
尖沙咀凱悅酒店之前都食過幾次,雖然不算物超所值,但總算環境OK及有現煮龍蝦,但今次在中秋節想同屋企人食餐好慶祝一番,心想佳節當前,5星酒店食自助餐應該OK吧!!!!!點知就中伏,心存厚望,可惜簡直是浪費金錢 !!!!!總結如下 : 一.食物款式已經不是很多,但refill過程真的慢到不堪入目,出去兩轉,心儀的食物都不會補上,凍海鮮如長腳蟹,7:30已唔refill,直至把幾火攞相機出嚟影相,侍應才心慌慌從枱下面的凍柜攞D長腳蟹出嚟refill,cheap到……唉 !!!!!!!!!!!二.現煮龍蝦愈食愈差,之前還有D鮮味,今次淡而無味,又煮到過哂火,鞋到無朋友!!三.刺身款式不多,之前還有帶子,這幾次都無!!四.之前天婦羅及BBQ都幾好,有炸蝦、燒鰻魚都是自取,今次天婦羅是預先做好,然後放在一個碗中,包括蝦、秋葵、南瓜、連藕等各1件、不可自選。如要燒鰻魚、燒雞翼,要金睛火眼企喺度等,因每次得幾件,手慢兼斯文肯肯無得食!!!!!!!!五.扒類 : 鐵板牛柳、肉眼扒、牛扒,好難想像一間酒店可以整得咁差...勁多筋...我只係切中間黎食都咬唔落!!!六.中式燉湯 : 不過不失七.其它熱葷
點知就中伏,心存厚望,可惜簡直是浪費金錢 !!!!!
總結如下 :
三.刺身款式不多,之前還有帶子,這幾次都無!!
六.中式燉湯 : 不過不失
七.其它熱葷 : 款式少refill慢 (其實我從6:15入座到9:15走喺無refill過) ,7:15條魚得番條骨都無refill !!!
八.雪糕 : 之前 2次有Haagen Dazs,上次有Movenpick,今次係自製軟雪糕,連最後一個回本的希望都幻滅,心情簡直跌到谷底 !!!!
九.甜品 : 綠茶, 拿破崙, 朱古力類既都幾好味
五星級酒店價錢成人6xx + 10% ,但質素真是慘不忍睹!!!!
食過無數次自助餐,未試過寫食評,但今次真是不寫不快,雖然可見將來都不會再幫襯這間酒店,但都希望警剔其他人小心中招!!!!!!!!!