今日特登請左日假去尖沙咀睇牙,之前成日夜晚經過都見到呢間霸嗎拉麵排哂隊,難得今日晏晝時間冇咩人就去試,唔洗排隊嘛好彩餐廳有呢D一支公座位比我地呢D自己一條友食既人坐,裝修都好有日本風味,燈籠裝飾好靚,彷如置身日本拉麵店午市原來點拉麵可以加$12多一碟指定的羽根餃子或唐揚炸雞,嗚嗚可惜我係食到一半先見到新Menu檸檬豚肉拉麵,酸酸地唔係太喜歡,我都係叫番最經典的炙燒豚肉味玉拉麵!再加埋一客照燒汁餃子同葡萄酸梳打酒,一個毒毒的午餐就咁完成拉麵軟硬揀左適中,其餘湯底全部正常。湯底微杰身,好濃澀豬骨湯底,不過可能稍微比其他湯底油了一點。拉麵軟硬中等煮到剛好,不過我認為再軟點都好吃炙燒豚肉半肥瘦,好大塊,肥膏入口即溶了,夾埋瘦肉非常好食,一塊實在不夠喉,但一碗麵的份量好足,所以吃完一碗麵已經飽了味玉是溫泉蛋,不過如果上檯是事先將蛋切開一半更好,蛋黃心半溶,好味!照燒汁餃子,其實是羽根燒餃子加上燒汁,餃子沾上燒汁甜甜的好吃,餃子足料皮不易爛葡萄酸梳打酒,一開始飲以為是提子味梳打,可能沒搖勻,酒精都留在下半呢,不過好多都是出面沒有的日本飲料
拉麵軟硬揀左適中,其餘湯底全部正常。
拉麵軟硬中等煮到剛好,不過我認為再軟點都好吃