2008-08-14
相隔數月,卡巴癮起。同朋友仔要了伊斯更達羊肉薄餅同土耳其肉丸配沙律2個set dinner。伊斯更達羊肉薄餅唔知道係咪拎錯定點,食落去既時候感覺似曾相識,連朋友仔都覺得同我地上次食既轉轉燒羊肉卡巴(辣)既味道係一模一樣。雖一唔同既就係,上次嫌佢食到臨尾突然勁辣,因為d辣汁流曬去一邊;相反今次就好平均。土耳其肉丸配沙律本來想試新野,但睇勻成個menu好似得呢款比較多菜。上到檯,整碟既份量比之前少左。不過咁既份量對於我地就剛剛好,唔駛浪費。依然有洋葱、蕃茄、青瓜、生菜絲...幾款蔬菜,真係夠曬fresh夠曬健康。後再追加米飯布甸。今次似乎比較失色,因為雪既時間不夠,食落不夠杰有點稀。但就依然飯粒十足,好味。成晚雖一不太滿意的就是服務差了,尤其是2個新人。看到客人杯子裡已經無茶,而又只是行行企企無野做都無主動斟茶。後尾我地同比較老的女人講,她之後就多次來來回回的幫人斟。另外,係我地就黎食完set dinner既時候開始有人坐係廚房邊既2人高檯等位。有個比較後生既女仔不斷睇過黎,我唔知佢做咩,但感覺到佢係度催促我地快d走。其實我地都只不過吃了半個鐘左右,又不是食完唔肯走。佢咁樣,無論d食物有幾
相隔數月,卡巴癮起。

伊斯更達羊肉薄餅

土耳其肉丸配沙律

後再追加
米飯布甸。

另外,係我地就黎食完set dinner既時候開始有人坐係廚房邊既2人高檯等位。有個比較後生既女仔不斷睇過黎,我唔知佢做咩,但感覺到佢係度催促我地快d走。其實我地都只不過吃了半個鐘左右,又不是食完唔肯走。佢咁樣,無論d食物有幾好食有幾特別,都會令人唔想再去食囉。

今次忘記影相,就拎返上次食果d黎post啦。