之前食過Bedu好鍾意中東菜特色既調味🇱🇧今次試吓呢間Francis 叫左Let Them Cook 雖然每樣份量細啲 但係可以試曬佢嘅招牌菜🧑🏻‍🍳 感覺比起我嘅期望有點普通🌝 調味未如我想像中出色 雖然佢好多人訂位 但應該有不少更好的選擇🤨⭐️ Burnt Eggplant 🍆茄子嘅口感偏淋 😅辣椒嘅調味有啲似中式辣油 欠缺層次🌶⭐️ Hummus 🥘豆香味濃 Tahini味好突出💛 但係質感唔夠幼滑 用黎點既Pita Bread 都偏硬🫔⭐️ Cigar 🌯用牛肉做嘅春卷好香口好特別👍🏻 味道好似大家咁講有啲似港式咖喱角😇⭐️ Falafel 🧆口感偏乾同硬 無醬汁比較難入口🌝⭐️ Baked Halloumi 🧀Halloumi Cheese一向係我嘅最愛 奶味濃郁🍼 可惜Molasses太痴鍋底 紅石榴一樣不能Infuse 到芝士裡面💓⭐️ Chilli Prawns 🦐 全部最出色幾一道😋 蕃茄加上微辣嘅調味有啲美國南部風味🇺🇸 ⭐️ Zucchini 🥒比較清新嘅青瓜同南瓜🎃 Feta Cheese輕輕加添鮮味🤍⭐️ Lamb Ribs 🐑羊肋骨同樣調味得十分出色🥰烤過充滿焦糖香🍭 橙味
Burnt Eggplant

Zucchini
⭐️ Zucchini 🥒
Lamb Ribs
⭐️ Lamb Ribs 🐑
羊肋骨同樣調味得十分出色🥰烤過充滿焦糖香🍭 橙味同乳酪中和了羊肉的羶🍊
Cauliflower
⭐️ Cauliflower 🥦
同樣用咗檸檬同乳酪調味🍋 但味道比較平淡
Kafta
⭐️ Kafta 🐮
呢個招牌菜係羊肉同牛肉造成既肉丸🥩 蕃茄同辣椒既調味不錯🍅 但整體太重羶味☹️
Knafeh
⭐️ Knafeh 🍯
脆脆既一絲絲有點似潮式雙面黃🤣 但係蜜糖有點令到佢淋左😅開心果加上芝士既配搭個人覺得唔係好Match 🥜
⭐️ FRANCIS (灣仔)
📍 灣仔聖佛蘭士街4-6號地舖
Burnt Eggplant