2019-01-03 46 瀏覽
今日同D朋友去運動場做運動,之後諗住過去太子嗰邊搵食!過馬路嘅時候望到對面有一間招牌光亮新裝修嘅店舖,原來就係呢間新開嘅!行去睇一下原來係食雲吞麵,唔怪得知叫做少蓉,我估應該係^細擁^嘅意思吧!個名真係有意思。之前冇見過應該開咗不久,裏面裝修中國特色!古典優雅!咁就吸引左我入去裏面除咗主打雲吞麵之外,仲有水餃肉丸牛腩等麵食,比一般牛腩粉麵多一點選擇,還有他們比較多嘅就係小食類別每一張枱都有他們之家制嘅葉蘿蔔,酸酸甜甜,唯一不好的就係蘿蔔太大片,提供的匙羹太細,我哋同同枱嘅客人都弄掉食物,令食物浪費!但係員工提醒又唔可以用筷子,衛生問題都正確嘅!不過容易浪費美味的食物就可惜一點!南乳豬手麵:豬手入味,夠林!肥肉同瘦肉比例均勻雲吞墨丸麵:丸夠彈牙,雲吞裏面隻蝦夠大隻,一口一啖,招牌真係好味炸招牌雲吞:香脆可口,入邊仲好多汁,但係出邊就炸到脆卜卜最後來多杯豆漿!這裏嘅價錢唔貴,可以舒服嘅環境食碗我哋嘅傳統雲吞麵!值得推介

南乳豬手麵:豬手入味,夠林!肥肉同瘦肉比例均勻

炸招牌雲吞:香脆可口,入邊仲好多汁,但係出邊就炸到脆卜卜

最後來多杯豆漿!