2016-12-15 517 瀏覽
今過到觀塘辦完事,經過呢間完美煮意就同同事仔入去一探究竟,睇下系有幾咁完美啦。入去一睇呢個環境,嗯,簡約得嚟又好舒適,環境完美!可能系工作日,呢個時候唔系好多客人,大把位!!食夠30以上就有小食送,重點系同事仔話佢請客,呢個下午茶夠抵食啦,哈哈。做嘢做到口幹,當然要整返杯凍檸檬水飲下先啦,檸檬夠曬新鮮又唔會覺得太酸,同冰水搭得好爽。羅宋湯,份量足夠下午茶享用。味道好正宗,完美!!沙律,簡簡單單的健康食品,我的至愛啊!呢碟沙律,全部食材都系新鮮的,無參到過氣食材,玉米都系嫩嫩的,一點都不覺得老!蒜蓉包,表面脆卟卟,濃濃蒜香味,再配上羅宋湯,正!香煎帶子忌廉雜菌意粉,主角最後出場!睇果兩粒帶子,大大粒,實在太誘惑人啦,雜菌配埋D醬料同意粉一同入口,口感非常好。自己睇返張相都又想去食多次!!
羅宋湯,份量足夠下午茶享用。味道好正宗,完美!!
蒜蓉包,表面脆卟卟,濃濃蒜香味,再配上羅宋湯,正!
2016-12-03