2020-11-27 59 瀏覽
最近天氣涼爽,今年覺得秋天特別長特別舒服。唔知係唔係同疫情有關,香港附近珠三角嘅廠早前都停工,久違了嘅秋天,今年秋天天氣顯然覺得好乾爽。 今日去burgeroom, 餐廳外面有好多座位,頭上仲有小燈飾裝置,都幾浪漫。餐廳內有好多個burger嘅選擇,例如牛肉類、雞肉類、海鮮類同沙律。餐廳係要出去counter order同埋俾錢,侍應再送上熱辣辣嘅菜式。 見到Menu中嘅芝士扭扭薯條,好吸引一定要試。扭扭薯條係有幼身的,上面鋪滿芝士,感覺冇咁熱氣,再配上最愛嘅mayo沙律醬更加好吃。再order軟殼蟹burger,開頭都怕炸得乾身,但原來食落口好Juicy,尤其是軟殼蟹身加埋少少膏,好濕口。因為天氣涼涼地,好想order Orion啤酒,最終都係決定飲洋甘菊熱茶同蜜桃茶。