2023-05-01 910 瀏覽
呢間餐廳由開業已經食左好多次,環境同性價比係深水步區來說算是不錯,食物質素都OK,但一直冇寫介紹係因為試過幾次都等得超耐,結果要打包拎走,所以亦無特別上黎寫,亦一段時間無黎。因為有睇開我寫既食評都知我好少BAD COMMENT,因為知道營商不易。但上星期日再去食的時候發生一件我覺得一定要上黎寫既事。當天如常入內點餐,點左餐後一陣有位侍應同我地講有1.2米以上最低消費每位$38,我地一行6人,有2位1.3米的小孩子加1位婆婆。首先門口呂裙唔見有任何張貼說明,帶位到點餐前都冇人講。之後侍應指一指menu 封面,我地先見到。其實已經叫左5個餐,如果平均計一定人均最低消費夠每位$38。咁侍應唔知點回應,就揾另一位侍應同我地講當然話唔係人均計,又話MENU已經寫左,不過可能唔清楚。我覺得如果有呢個POLICY門口要有寫,或最低限度帶位入來既侍應要講,甚至落單前講,唔係落完單再轉頭先講,有D欺騙成份。咁佢話係公司POLICY,都冇必要難為人,但又真係食唔晒,只好多叫一個打包。你一早講清楚冇問題,但咁樣就永久blacklist。忌廉湯飲左一啖冇飲到,杰撻撻好似漿糊,冇咩味道紅湯正常牛扒方面較多肥膏,
但上星期日再去食的時候發生一件我覺得一定要上黎寫既事。

忌廉湯飲左一啖冇飲到,杰撻撻好似漿糊,冇咩味道
紅湯正常
牛扒方面較多肥膏,亦比之前的細塊,入口味道可以
炸雞味道正常
焗豬扒飯味道正常
飯後有Cocoberry 雪糕,但冇得簡味,比較失望
飲品正常

Btw 白湯難飲左好多,紅湯正常。