2018-05-29 337 瀏覽
早排去新墟附近食放題,發現停車場附近有間小食店有得食雞脾。可惜星期一係定休日食唔到😅最後放工之後趁佢啱啱開舖就去試啦!舖仔細細同一般小食店無異,老板一腳踢又要招呼客人又要收錢又要去煮雞脾!因為呢度真係即叫即整㗎,所以要等耐少少。我支到果陣八點,無咩客人,同老板傾左陣,佢話可以打黎落左單先,黎到就可以有熱辣辣嘅雞脾啦!呢度有3款雞脾,招牌炸脾,滷水雞脾,沙薑雞脾。今次揀左沙薑雞脾。都算大隻,而且無雪味!平時食到嘅都會有白切雞加沙薑汁嘅感覺,但呢隻啲肉唔會一咬就散,有嚼勁,連啲肉都有味。 下次試埋另外兩隻脾先得!附帶一提,始終係小店,座位真係有限啦,不過老板都加左塊摺板做枱同加左兩張櫈方便大家係度食!

沙薑雞脾

下次試埋另外兩隻脾先得!