2017-06-25
同朋友係銅鑼灣上完堂,係加路連山道附近搵野食😋見到呢間新開嘅炊豕店坐滿晒人,再次本住「人流係唔會呃人」嘅心態去試下。呢到除咗有普通座位之外,仲有可以對住廚房水吧坐,啱晒我呢啲好奇少女睇住人整野食🤣食物款式唔多,主打秘製豬扒,價錢中等👍🏻話明主打豬扒又點可以唔試下呢😋朋友叫咗秘製豬扒配肉燥汁($52)加$10要多塊厚午餐肉!一邊望住佢整就係到感嘆啲豬扒好大件,同埋件餐肉真係好厚😂個碗大得嚟,啲飯都好多,塊豬扒仲鋪滿個碗🤤雖然睇落好簡單,但係真係好味。件豬扒個炸粉一啲都唔厚,食落好鬆脆,豬扒好厚而肉質好嫩,咬落去好鬆軟👍🏻炸得啱啱好,外脆內軟😋午餐肉激厚,口感好正,煎得啱啱又唔太油。肉燥汁甜甜地,撈飯一流~激厚特寫😂因為我想食炒滑蛋,所以就叫咗呢個叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯($48)同樣都係好簡單嘅家常小菜,但係好好味😍雖然我叫咗少飯,但都係好大碗😂啲蛋炒到半熟,好滑👍🏻叉燒用咗半肥瘦,唔會太瘦好硬,啱啱好。面頭淋上豉油,再加埋個滑蛋,好開胃~簡單但用心☺️另外我地仲叫咗兩個小食,分別係麻辣魚蛋同涼拌大豆芽。麻辣魚蛋($18@5)好爽口同彈牙,麻辣醬唔會太辣,仲幾香。涼拌大豆芽($18)好香麻油味
食物款式唔多,主打秘製豬扒,價錢中等👍🏻
話明主打豬扒又點可以唔試下呢😋
朋友叫咗秘製豬扒配肉燥汁($52)加$10要多塊厚午餐肉!
一邊望住佢整就係到感嘆啲豬扒好大件,同埋件餐肉真係好厚😂
個碗大得嚟,啲飯都好多,塊豬扒仲鋪滿個碗🤤
雖然睇落好簡單,但係真係好味。
炸得啱啱好,外脆內軟😋
午餐肉激厚,口感好正,煎得啱啱又唔太油。
肉燥汁甜甜地,撈飯一流~
激厚特寫😂
同樣都係好簡單嘅家常小菜,但係好好味😍
雖然我叫咗少飯,但都係好大碗😂
啲蛋炒到半熟,好滑👍🏻
叉燒用咗半肥瘦,唔會太瘦好硬,啱啱好。
面頭淋上豉油,再加埋個滑蛋,好開胃~
簡單但用心☺️
另外我地仲叫咗兩個小食,分別係麻辣魚蛋同涼拌大豆芽。
麻辣魚蛋($18@5)
好爽口同彈牙,麻辣醬唔會太辣,仲幾香。
涼拌大豆芽($18)
好香麻油味,夠凍,芽菜都好新鮮👍🏻
蘋果汁,跟餐加$6。
整體嚟講,好滿意呢間新開嘅小店👍🏻
Feel到佢地好用心做好每一道菜,雖然款式簡,但內藏乾坤😍
同埋好抵食,一定會再嚟😛👍🏻