2022-08-21
好喜歡俾小朋友多體驗多見識,知道「果子·夢(結伴同遊) x 炑八韓烤親子餐廳」舉辦的「工作體驗活動」當然立即報名參加。😍 呢個活動好好玩,小朋友可以著住靚靚韓服喺韓國餐廳做小侍應😆,工作完仲有得食有得玩,非常happy!🥰當日由專業導師做個briefing,通過interivew就進入工作崗位,經指導之後,小朋友就要自己招呼客人、set餐具、落單及送餐等全個程序。見佢非常專注認真,抵讚!👍透過工作體驗令小朋友學習聆聽指令、細心完成工作,當中亦教導少少工作及理財的概念。💡工作完成後仲有小朋友員工餐、扭蛋金幣、餐飲優惠卷作獎勵,真係似模似樣。😆完咗工作體驗活動之後,就係全家品嘗炑八韓燒大餐的時候。 🥰 我哋點咗勁多美食品嚐,當中有特級牛肋骨配虎蝦、厚切五花腩、韓式豬皮配炒芝麻、大八爪魚、醬油蒜頭有骨炸雞、窩心摩天輪。😍特級牛肋骨配虎蝦牛味濃郁,虎蝦既新鮮又大隻。厚切五花腩燒過後好惹味。韓式豬皮配炒芝麻真係好少地方有得食,品質高加爽滑。大八爪魚用辣韓式醬汁醃過,烤過後味香濃。醬油蒜頭有骨炸雞甜甜酸酸,小朋友好鍾意食。窩心摩天輪有5種吾同炸物放上摩天輪架上,打卡之選。仲有梳打及乳酪特飲,真係食
特級牛肋骨配虎蝦牛味濃郁,虎蝦既新鮮又大隻。厚切五花腩燒過後好惹味。韓式豬皮配炒芝麻真係好少地方有得食,品質高加爽滑。大八爪魚用辣韓式醬汁醃過,烤過後味香濃。醬油蒜頭有骨炸雞甜甜酸酸,小朋友好鍾意食。窩心摩天輪有5種吾同炸物放上摩天輪架上,打卡之選。仲有梳打及乳酪特飲,真係食到好飽。😋
餐廳內的仲有地方極大嘅「韓系童心空間」,小朋友可以繼續同佢d小同事一齊響playroom 玩,當中有各種各樣玩具及設施。今次又食又玩又有體驗,今次真係一舉三得。🥰