2023-03-24
朋友話要揀間有靚景嘅餐廳食晚餐,我就揾到呢間望到維港嘅餐廳,20:00仲睇到幻彩詠香江!牛肝箘法式薄撻未食過一個批會有咁多食材!啲脆脆其實係巴馬芝士,仲有鵪鶉蛋、焦糖洋蔥做toppings,好豐富,甜美可口。每樣食材的味道都唔會蓋過大家,平衡到之餘,吃一口會令你食到不同的味道!A5 wagyu sirloin最高級別的牛肉口感緊緻滑順, 霜降均勻散佈在其間,脂肪豐富,口感卻不油膩。鱸魚配薯蓉和法式龍蝦湯估唔到龍蝦湯唔係另上,係變成sauce 後令到味道昇華咗,好創新。薯蓉仲食到啲薯仔粒!鱸魚好滑,又冇骨。呢個Combination真係第一次見🫢反烤蘋果撻暫時係我食過最好食嘅蘋果撻!蘇皮撻似千層蘇咁鬆化,每一口都食到甜甜的蘋果,仲可以配焦糖醬和酸奶油。二人份量以為會食唔晒?我和朋友輕鬆食晒成個批,仲想encore!整體來說,環境、食物質素都好好👍🏻會再此到訪!
牛肝箘法式薄撻
鱸魚配薯蓉和法式龍蝦湯
反烤蘋果撻
整體來說,環境、食物質素都好好👍🏻會再此到訪!