2020-10-13 59 瀏覽
Weekend約左朋友出將軍澳想食burger就搵到呢間西餐廳,開Openrice見Menu價錢正正常常又多好評就打算一試!整體評價⭐️⭐️⭐️⭐️環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一開始叫左野食,餐廳就自動送上每人3片嘅法包。不過,我個人麻麻地法包就唔評論呢個。芒果大蝦沙律$128芒果好鮮甜,配上爽口嘅大蝦❤️配合埋沙律菜好好味好Fresh,超乎我想像中嘅味道。值得一試😋Classic Burger $158個Burger其實好厚😂厚到冇辦法一啖咬得曬全部配料🙈最後切開左黎食。舊牛肉幾Juicy,再配合埋洋蔥蕃茄生菜,咬落去都幾有層次感,味道的話算幾唔錯!Side dish 有洋蔥圈同大大舊嘅酸瓜洋蔥圈不過不失,配埋sauce都唔錯。齋食酸瓜就感覺味道普通左D有嘗試切少少夾入burger試吓Match唔match,不過實在太大舊難放入口。食飽飽又口痕想食甜野,最後同朋友叫左杯Latte同焦糖燉蛋食。Latte就普普通通,同其他地方飲嘅冇咩分別。焦糖燉蛋表面上嘅焦糖都焗得好脆,賣相相當唔錯😍一送上黎就忍唔住影相。味道正正常常~個蛋唔算好甜,有蛋香。如果食完

整體評價⭐️⭐️⭐️⭐️

環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

芒果大蝦沙律
芒果好鮮甜,配上爽口嘅大蝦❤️
配合埋沙律菜好好味好Fresh,超乎我想像中嘅味道。
值得一試😋

Classic Burger $158

Side dish 有洋蔥圈同大大舊嘅酸瓜
洋蔥圈不過不失,配埋sauce都唔錯。
齋食酸瓜就感覺味道普通左D

Latte就普普通通,同其他地方飲嘅冇咩分別。

焦糖燉蛋

表面上嘅焦糖都焗得好脆,賣相相當唔錯😍
一送上黎就忍唔住影相。

味道正正常常~
個蛋唔算好甜,有蛋香。

如果食完主菜又口痕可以考慮叫一個食。
2個人Share食,啱啱好,印象中價錢都唔貴!

用餐當日疑似隔離檯有人慶祝生日,餐廳仲特意播左生日快樂歌出黎。

如果喺將軍澳想約三五知己食飯,或者同朋友慶祝生日,可以食吓呢間餐廳。
整體上環境氣氛幾好,而且食物質素唔錯!

2020-10-04