Hey there! So, today we decided to venture into this cool restaurant during our midday break, and let me tell you, it was a delightful surprise - it was heaps better than any of us predicted.To kick things off, we ordered some soup and salad. Now, the soup was pretty much your run-of-the-mill type, nothing overly extraordinary, but it was the right kind of savory - not too salty, just right to awaken our taste buds and prepare them for the culinary adventure ahead. To top it off, it was served w

To kick things off, we ordered some soup and salad. Now, the soup was pretty much your run-of-the-mill type, nothing overly extraordinary, but it was the right kind of savory - not too salty, just right to awaken our taste buds and prepare them for the culinary adventure ahead. To top it off, it was served with a fluffy, buttery croissant. Breaking that croissant into tiny, bite-sized pieces and then soaking them in the soup? Absolute heaven! It's a combo I'd highly recommend.

For my main, I opted for the chicken breast option, and boy, was it a good decision. The chicken was incredibly juicy. You know when you cut into it, and it's slightly pink on the inside, that's when you know it's been cooked to perfection. But the real MVP of this dish? The gravy. It was packed with flavor and it just elevated the whole dish. Not to mention, it complemented the side of potatoes incredibly well. These potatoes were no ordinary ones - they were perfectly roasted, and when you bit into them, you could feel the layers upon layers that added a complex texture to each bite.

Now, my friend decided to go for the linguine. I was lucky enough to grab a taste of that too and let me assure you, this was not your everyday, grocery store linguine. This one was more tender, almost delicate. As you bit into it, you could taste a subtle hint of egg yolk that added a delightful richness to the linguine. The pasta sauce was nothing short of delightful, a perfect balance of flavors, and it paired exceptionally well with the salmon.
2024-02-20
我第一次去的Chef’s Stage就是將軍澳的這一家,來很多次,每一次都是點一個意粉和車打芝士牛肉鵝肝漢堡,因為這個漢堡實在太好吃了。漢堡麵包有抹上牛油煎烘過,鵝肝的油脂沾滿上層麵包,油脂香氣滿滿又不膩。厚厚的漢堡牛肉上面鋪上一塊車打芝士片,牛肉肉味濃,再加上蕃茄洋蔥生菜,平衡油膩感,吃起來不會太滯,口感味道豐富,讓人想一口接一口。配菜是洋蔥圈,比起平常漢堡配薯條特別。這次的意大利粉選了慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寛蛋麵。醬汁鹹中帶着微微甜味,和牛面頰肉相當軟腍,然後比較特別的是蛋麵,他比起平常的意大利粉扁和薄,有一點寬度,吃起來跟粗麵有幾分相似,吃膩了平常的意大利粉可以選這款蛋麵。

炭烤手打美國安格斯車打芝士牛肉鵝肝漢堡
慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寛蛋麵
炭烤手打美國安格斯車打芝士牛肉鵝肝漢堡
慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寛蛋麵
2024-03-23 143 瀏覽
這家餐廳環境舒適和,而且食物的質素也不容小覷。我點了一份二人精選晚餐,開始我們的餐點是一份新鮮的麵包條和白麵包。這些麵包蓬鬆且口感不單一,給了我們一個開胃享受。⭐️ 薑茶這杯薑茶的味道香淡。⭐️餐湯提供了龍蝦湯和餐湯。龍蝦湯口感濃郁,鮮味十足。而餐湯則是一道充滿濃郁風味的蔬菜湯品,吃起來非常開胃。⭐️珊瑚柚白啤酒這杯啤酒帶有微妙的柚子風味,清爽宜人。⭐️香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅三文魚餡餅則酥皮酥脆可口,帶著三文魚肉,還有香煎帶子,十分開胃。⭐️黑豬鞍扒搭配香草牛油焗波士頓龍蝦尾這道菜更是一道絕妙的搭配。黑豬鞍扒十分鬆化,好好味。配菜中的珍珠筍、翠玉瓜、茄子、車厘茄和薯仔,為整道菜品增添了豐富的口感和色彩。⭐️慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寬蛋麵和牛面頰肉入口很嫩,牛肉味道很突出,寬蛋麵入口有嚼勁,口感很棒。
這家餐廳環境舒適和,而且食物的質素也不容小覷。

這些麵包蓬鬆且口感不單一,給了我們一個開胃享受。

⭐️ 薑茶
這杯薑茶的味道香淡。

⭐️餐湯

⭐️珊瑚柚白啤酒

這杯啤酒帶有微妙的柚子風味,清爽宜人。

⭐️香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅

⭐️黑豬鞍扒搭配香草牛油焗波士頓龍蝦尾

⭐️慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寬蛋麵

2024-03-22 106 瀏覽
放假同朋友嚟將軍澳四圍逛下,行完就去附近搵間餐廳食晏。上網見有人推介天晉匯地下呢間「Chef's Stage Kitchen」~~餐廳由三位擁有豐富經驗嘅西廚創辦,以綠色園林為主題,設有室內和戶外座位,室內裝潢時尚,環境高雅;而室外則可以與寵物共享,適合攜帶毛孩人士用餐。餐廳午市有 Set Lunch 供應,定價由 $98 - $168 不等,包餐湯、沙律、牛角包及餐飲。是日餐湯為蘭度豆湯,質感綿綿,豆味濃郁,入口即化。墨魚、墨汁及翠玉瓜燴意大利飯 ($118)  意大利飯煮得啱啱好,軟硬適中,每啖都有黏黏口感,墨魚汁鮮味十足,配埋煙韌軟嫩嘅墨魚一食,海洋鮮味滿載。另外呢客炭燒澳洲羊T骨伴忌廉千層薯及燒雜菜配蜜糖芥末燒汁 ($158)  亦非常值得推介👍 T骨以炭燒手法炮製,將肉汁完全鎖住,加上邊位帶適量脂肪,入口肉嫩富油香,蘸點芥末燒汁吃,清新微辣,滋味倍添。餐飲點咗鮮奶咖啡 (+$18) 同 薑茶 (+$19),咖啡香濃幼滑,味道唔錯,可以慢慢嘆住飲。
2024-03-22 64 瀏覽
{二人豪華晚餐 - $960}餐桌有時就係廚師的舞台,將一碟碟作品呈現於食客的眼前!去呢間Chef's Stage Kitchen 令本麻甩收工後好似去左一個美食show 咁,2人晚餐有好多嘢食,勁滿足!♦️頭盤沙律湯一開始送上一盤麵包,勁香小麥味!南瓜湯香濃,紅菜頭青蘋果沙律好清新,為我們的味蕾做足準備!♦️ 香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅前菜兩樣食物,先講釀煙三文魚酥皮餡餅,外皮超酥脆,牛油香味爆發,配合高質的煙三文魚,咸香同唔同層次嘅口感真係好正!香煎帶子,成功將面頭煎得焦香,而且帶子好新鮮同先甜!實在係我近期最喜歡的帶子,好正!♦️墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉黑色食物往往帶著神秘的吸引力,同樣有前菜入面好新鮮嘅帶子,今次仲有濃濃蝦味嘅海蝦!成個意粉帶著香濃海鮮風味,真係好滿意,不過記得要抹咀😋♦️炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾成件事一上碟就覺得好豪華,大大去豬鞍扒,用了12小時慢煮嘅手法,再用炭火烤香!一邊切肉汁不斷流出,成個煮法做到封鎖全部肉汁,令豬鞍鮮嫩多汁!龍蝦非常新鮮,焗嘅時間準備剛剛好,表層香草牛油香噴噴,龍蝦肉仍然鮮嫩爽彈!成碟都真係豪華級的享受
{二人豪華晚餐 - $960}

♦️頭盤沙律湯

♦️ 香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅

♦️墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉

♦️炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾
成件事一上碟就覺得好豪華,大大去豬鞍扒,用了12小時慢煮嘅手法,再用炭火烤香!一邊切肉汁不斷流出,成個煮法做到封鎖全部肉汁,令豬鞍鮮嫩多汁!龍蝦非常新鮮,焗嘅時間準備剛剛好,表層香草牛油香噴噴,龍蝦肉仍然鮮嫩爽彈!成碟都真係豪華級的享受!

♦️啤酒
麻甩佬食好嘢,梗係飲番杯冰凍啤酒最啱key! 叫左Stella 同埋Suntory嘅Premium Malt's 真係一大享受!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #Chef'sStageKitchen (將軍澳)
將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖
今日星期四晚上黎到將軍澳,行完Popcorn,想食西餐,見到天晉商場地下有呢間,望落去裝修好靚好好食咁😋一坐低,侍應會即刻擺低燭光、薄荷水👍🏻睇Menu見到有呢個二人餐,好吸引🤩有餐包餐餅,配左個類似沙律醬嘅醬比你點😋我地揀左一客紅菜頭蘋果沙律、一客甘筍忌廉湯;沙律甜酸適中,蘋果好食😋 忌廉湯好好飲!!🤩 唔會太漏,個味道係你會keep住想飲,記得趁熱飲😆香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅:帶子煎得好香好好食,喺屋企真係唔會做到呢種煎法🥹 三文魚餅都好正,冇腥味慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寬蛋麵:調味易入口,唔會好重酒味,我唔飲酒都食到,牛肉好嫰👍🏻炭燒豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾  +  薯條:豬扒好軟熟,一擺入口就咬得爛,龍蝦肉好貼心幫你挑起上黎,留埋個殼比你打卡📸餐飲揀左一杯玫瑰花茶🌹,有真花喺杯底;一杯茉莉花茶,用茶包沖。值得一提嘅係,員工服務態度都好好,好nice,會一直觀察你有咩需要。👍🏻☺️

一坐低,侍應會即刻擺低燭光、薄荷水👍🏻

睇Menu見到有呢個二人餐,好吸引🤩

有餐包餐餅,配左個類似沙律醬嘅醬比你點😋
餐包餐餅

甘筍忌廉湯

慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寬蛋麵

茉莉花茶  &  玫瑰花茶
玫瑰花茶

甘筍忌廉湯
慢煮甜酒燴和牛面頰肉配寬蛋麵
2024-03-06 147 瀏覽
慶祝生日食左餐,餐廳抵讚刁草忌廉汁煮青口澳洲青口有大約20隻。個醬汁好惹味,食完青可唔可以用嚟點埋嗰三嚿蒜蓉多士,食盡晒啲精華🙂黑松露牛肝菌蘑菇燴意大利飯本身我老婆嗌嘅時候我冇咩期望,因為怕牛肝菌意大利粉會好滯。但食落都有啲surprise嘅係感覺都幾OK,係我食過最好食㗎啦👍🏼德國香脆鹹豬手配菜有薯仔沙律和酸菜,仲有個蜜糖芥末醬。我中意個個醬唔全太鹹,唔會太濃,微微甜酸。豬手嘅份量都有唔少,三個人分嚟食都得。服務態度都真係值得一讚,有兩點:第一係,侍應(經理?)見到我老婆坐嗰張梳化嚟張枱好遠,主動幫手推近啲。第二係,餐廳冇室溫嘅紅莓子果汁,佢就主動幫我佐熱咗。暖男!
慶祝生日食左餐,餐廳抵讚

刁草忌廉汁煮青口

黑松露牛肝菌蘑菇燴意大利飯

德國香脆鹹豬手

服務態度都真係值得一讚,有兩點:

餐飽和麵包條🥖
  • Cranberry  Juice
  • 刁草忌廉汁煮青口
將軍澳南有間隱世高質西餐廳位置其實都近TKO地鐵站不過位置比較隱蔽餐廳裝修好精緻美觀座位闊落舒適非常之適合同三五知己聚埋傾偈食嘢Lunch set配番茄湯、沙律、牛角包蕃茄湯望落去已經知道用料充足味道相當濃郁茉莉花玫瑰白菊花茶(for two)D花用料上乘👍👍👍味道有淡淡的甜味😋清新療愈😌Ice Chocolate CoffeeTaste good as well👍😋炭燒美國豬鞍扒$158少少脂肪的豬鞍扒好香好好食碟上的裝飾亦好靚用心製作英式豬肉腸、毛豆、紫洋蔥及牛油汁扁意粉 $108個sauce都好match扁意粉份量足夠一個人的份量食完好飽喜歡alcohol的朋友呢度都有提供多款酒精類飲品好多選擇☺️
將軍澳南有間隱世高質西餐廳
位置其實都近TKO地鐵站
不過位置比較隱蔽

餐廳裝修好精緻美觀
座位闊落舒適
非常之適合同三五知己聚埋傾偈食嘢

Lunch set
配番茄湯、沙律、牛角包
蕃茄湯望落去已經知道用料充足
味道相當濃郁

茉莉花玫瑰白菊花茶(for two)
D花用料上乘👍👍👍

食完好飽

喜歡alcohol的朋友
呢度都有提供多款酒精類飲品
好多選擇☺️

將軍澳海旁的西餐廳,環境幽靜幾舒服,好適合同friends一齊傾下計食嘢~⭐️炭燒美國牛肩胛板腱 $158伴甘荀蓉、香煎薯仔配燒汁牛扒有炭燒過嘅香味,切開之後係粉紅色,仲有少少肉汁!不過覺得配菜比牛扒更加出色🤣!甘筍蓉甜甜地又好綿滑,又唔會好膩,薯仔煎得好香又鬆化!⭐️香煎比目魚 $148伴甘荀蓉、香煎薯仔配蘑菇忌廉汁忌廉汁配上較清淡嘅魚肉好夾,醬汁味道好好,但係太少啦。兩道主菜嘅少少缺點就係有啲唔夠熱餐廳仲有唔少特色cocktail🍸🍹,我哋就嗌咗以下兩杯!⭐️Earl Grey Martini (set+$58)呢杯由Gin、Earl Grey 同 lemon juice 調成,Earl Grey 嘅味道就飲唔出,反而係似加咗Gin 嘅lemon tea⭐️Dirty chocolate (set+$58)呢杯由bailey、vodka 同cream 調成嘅酒,係適合女仔飲嘅cocktail!

⭐️炭燒美國牛肩胛板腱 $158
伴甘荀蓉、香煎薯仔配燒汁
牛扒有炭燒過嘅香味,切開之後係粉紅色,仲有少少肉汁!
⭐️香煎比目魚 $148
伴甘荀蓉、香煎薯仔配蘑菇忌廉汁
忌廉汁配上較清淡嘅魚肉好夾,醬汁味道好好,但係太少啦。
兩道主菜嘅少少缺點就係有啲唔夠熱
餐廳仲有唔少特色cocktail🍸🍹,我哋就嗌咗以下兩杯!

⭐️Earl Grey Martini (set+$58)

⭐️Dirty chocolate (set+$58)
揭開飢腸轆轆之旅,我今次去咗間舒服夠晒氣派嘅餐廳。初初,熱氣騰騰嘅麵包,啖啖香脆,咬落去滿口幸福感,簡直正到爆燈💥。湯品方面,濃郁得黎唔膩口,仲有推介必試嘅生蠔🦪,每隻新鮮得滑嫩,海水味剛好,鮮甜得嚟絲絲入扣!來到主菜,咋咋聲嘅炭燒豬鞍扒,肉質嫩滑得黎香噴噴,搭配喺旁邊嘅波士頓虎蝦尾,鮮嫩多汁,我一啖一啖嘆舌根都快融化😋。緊接著,卡邦尼粗管麵嘅表現都唔差,每粒麵手感剛好,轉個幾圈入口,奶香味溶入心扉。最啱心水嘅,係嗰清新過癮嘅Kiwi Mojito同Dirty Chocolate,一杯醒神,一杯濃郁,啱晒唔同喜好嘅朋友。飲品之嘉嘅呈現,成日引誘我唔停試新嘢。食完之後,我只想話,如果你想滿足味蕾而又唔想揼錢包,這間西餐廳肯定值得一試!食物質素、環境氣氛都同價錢成正比,咁嘅好味道,真係令人回味無窮👍!

難得平日放假, 所以同老公去左澳南度行下海傍! 順便黎試下朋友介紹左好耐既西餐廳! 行到黎餐廳既呢條街, 感覺都幾chill😎..可能係因為平日同時間尚早既關係, 餐廳仲未係好多人! 侍應安排左我地坐一張靠窗既四人枱! 坐得好寬敞好舒服! ..然後我地就坐低睇下個menu📋..見到Burger嗰頁提醒客人佢地有濕紙巾😂 好貼心♥️因為出去食burger最驚就係搞到對手油淋淋!!!!..選擇困難症的我們最後揀左二人餐!..有餐湯同沙津各一, 今日係吞拿魚沙津同粟米周打湯, 沙津用黑醋汁, 酸酸地好開胃😚粟米周打湯味道濃郁唔會過咸👍🏻係一個唔錯既開始呀🫶🏻..頭盤我地揀左香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅📸帶子煎得好香, 好鮮甜! 酥皮餡餅好鬆脆🍽️點下側邊d薄荷汁會有種好fresh既感覺🌿..主菜有得揀一個意大利粉/飯🍝加一碟扒🥩我地揀左墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉🤩墨魚汁超級夠! 食到我地個嘴都黑晒😆海蝦好香好鮮味!! 意粉既質地剛好!! 有少少咬口🤏🏻份量都好足夠2個人分黎食🤤..到主角🤯炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾😋本身我鐘意食牛多d, 但呢排食得太多, 轉下口味, 所以揀左豬!

然後我地就坐低睇下個menu📋

選擇困難症的我們最後揀左二人餐!
吞拿魚沙津

粟米周打湯

主菜有得揀一個意大利粉/飯🍝加一碟扒🥩
墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉

到主角🤯炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾😋本身我鐘意食牛多d, 但呢排食得太多, 轉下口味, 所以揀左豬! 誤打誤撞, 我竟然試到我食過數一數二咁好食既豬鞍扒!!!! 佢煎焗得剛剛好, 入面好juicy!! 肉質好好!!!!
炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾

龍蝦尾都好好食! 超高質呀!!!!!
薯菜我地揀左忌廉千層薯👩🏻‍🍳比薯條好, 唔熱氣又好味😋😋
餐飲我地加左錢叫左一杯cocktail同一杯mocktail👉🏻Princess Heart👉🏻Dirty Chocolate🍹🍸完全打卡able!!!

今餐大滿足呀~為假期迎來一個完美既結束! 食飽飽我地就慢慢行返去將軍澳地鐵站返屋企喇 (其實只係5分鐘路程😂😂)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Chef's Stage Kitchen @chefsstagekitchentko
📍 將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖

#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers
吞拿魚沙津
粟米周打湯
墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉
炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾
原來將軍澳有間咁高質既西餐廳,地鐵站行過去5分鐘左右,暗暗地2人世界都幾有feel,我地早去到,夜啲就多人了,最好訂位~我地叫左Dinner Set for 2,覺得比較掋食。多D人叫5-6人set仲掋!下次聚會可以考慮。我地揀左一個普通餐湯,另外加錢升級左龍蝦湯,好濃郁,唔錯。跟餐有手指餅配,好香口,可以點醬或者湯黎食。Appetizer我地揀左炸車打芝士青辣椒+秘制美國水牛城辣雞翼,朋友唔食得辣,所以特上左辣汁,不過青辣椒都有輕微辣~但係!配車打芝士,creamy得黎唔會漏,第一次食呢個口感。主菜我地揀左Crab Risotto!份量2個人share岩岩好,而且每一啖都食到蟹肉絲!肉方面點左Pork&Lobster,佢個炭燒美國極黑豬鞍扒真係好juicy!超好食!完全唔柴唔un!香草牛油焗波土頓龍蝦尾都算大隻,我地2個share都啖啖肉。配燒汁仲有菜有菇同埋忌廉千層薯,唔係普通既薯蓉only!口感有層次,忌廉好食。跟餐仲有2杯飲品,好多選擇,凍凍地我點左黑糖紅棗薑茶,飲完暖番曬。朋友叫左Tropical Forest,配西餐都幾解渴。

• 炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒
2024-01-03 159 瀏覽
今日行完將軍澳海傍,就順便食個early dinner,就搵到一間好有情調既西餐廳名叫Chef's Stage kitchen。餐廳格調好好,令人感覺好舒服,衛生環境亦都很舒適,好適合同情人黎享受。我地今日點左個二人套餐。頭盤我地要左一個吞拿魚沙津同一個龍蝦湯。吞拿魚無腥味,新鮮的蔬菜配上酸甜的醬汁非常開胃。龍蝦湯味道濃郁滑溜,感覺好足料。前菜是香煎珍寶帶子配釀煙三魚酥皮餡餅,帶子煎得岩岩好,生熟程度剛剛好,不會Over cooked,非常鮮美,煙三文魚餡餅很有特式可以一試。主菜我們要了白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉,和澳洲穀飼肉眼扒配香草牛油焗波士頓龍蝦尾加忌廉千層薯。海鑽蜆很鮮甜肥美,海水味濃配上白酒煮意粉清新而有點少辣,很開胃。而牛扒軟淋有肉汁龍蝦肉爽甜,非常夾,而且忌廉千層薯很有驚喜,香滑又有薯味,值得一試。飲品點了推介的冰磚鴛鴦,奶茶底香濃配上咖啡凍磚,好飲而又得適合打卡。另一杯點了Princess Heart, 外形美麗有層次,味道甜美,非常適合女孩子飲用。由餐廳環境食物飲品和服務都很好,值得推薦。

我地今日點左個二人套餐。
香煎珍寶帶子配釀煙三魚酥皮餡餅

由餐廳環境食物飲品和服務都很好,值得推薦。

2024-01-02
香煎珍寶帶子配釀煙三魚酥皮餡餅
  • 初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
  • 炭燒穀飼澳洲肉眼扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾
2023-12-30 151 瀏覽
上次觀塘分店消費有送$100 coupon可下次消費用。呢日午餐特登來到將軍澳海邊食呢間Chef’s Kitchen 。餐廳有室內及室外位置可供選擇,十分舒適,卡位闊落。沙律有調味,新鮮而且好清新。Eggs Benedict 荷蘭醬汁好好味,配水波蛋一流。是日餐湯配小牛角包明太子意粉超好味道,醬汁好香好濃郁。叫了Green Tee Latte , Coffee Latte,咖啡同樣很好飲。連咖啡平均$150一個餐,性價比高。
上次觀塘分店消費有送$100 coupon可下次消費用。

餐廳有室內及室外位置可供選擇,十分舒適,卡位闊落。

沙律有調味,新鮮而且好清新。

Eggs Benedict
荷蘭醬汁好好味,配水波蛋一流。

是日餐湯配小牛角包

明太子意粉
超好味道,醬汁好香好濃郁。

連咖啡平均$150一個餐,性價比高。

2023-12-25
2023-12-09 234 瀏覽
今晚同書友仔去食咗一個好正嘅晚餐~ 就係去咗「Chef's Stage Kitchen」~我地叫左二人餐再加野食,先試咗佢哋嘅炭燒穀飼澳洲肉眼扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾~正常啦,冇特別之處,但都好好味。肉眼扒係好嫩滑,龍蝦尾就算焗過都仲保持住鮮甜嘅味道然後,我又試咗佢哋嘅燒法國春雞,真係好香嫩皮脆!個皮烤到金黃色,咬落去有啲脆脆嘅口感,雞肉都好多汁,以雞黎講唔算平,但又真係巧食~最令我地驚喜嘅係佢哋嘅法式生牛肉他他!呢個真係太好食喇!佢哋將生牛肉切成細粒,再加入各種調味料同埋鵪鶉蛋,混合得恰到好處,每啖都帶出牛肉嘅鮮味同口感。一黎到就畀朋友食曬,相都影唔到切,佢哋都大讚~最後係初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉。意粉煮得好爽滑,蜆肉鮮甜多汁,同埋有啲蒜香同白酒嘅味道,好開胃。意粉軟硬度適中,食落好有嚼勁。總括嚟講,「Chef's Stage Kitchen」嘅晚餐真係好出色!佢地D 奶茶都巧巧飲~ 呵呵

我地叫左二人餐再加野食,
先試咗佢哋嘅炭燒穀飼澳洲肉眼扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾~

然後,我又試咗佢哋嘅燒法國春雞,真係好香嫩皮脆!

最令我地驚喜嘅係佢哋嘅法式生牛肉他他!呢個真係太好食喇!
一黎到就畀朋友食曬,相都影唔到切,佢哋都大讚~

最後係初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉。
意粉軟硬度適中,食落好有嚼勁。

佢地D 奶茶都巧巧飲~ 呵呵
初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉