2020-04-19 187 瀏覽
原本打算堂食,但太多人所以選賣了外賣。喺Counter 落單的時候,詢問職員餐廳提供的食物選擇,但職員卻極不耐煩回應:「我幫您前面幾個餐落左單先,後面有人,您企埋一邊諗完再落!」態度十分惡劣!其實餐廳有2台收銀機,如人多,為何不多開一部?然後買完外賣回家後才發現食物不齊全,便馬上致電餐廳,他們願意後補或賠償。原本認為此舉值得一讚,怎料到達餐廳時,賠償金額不對,便向職員問個明白。隨後職員態度漸漸變得惡劣,我提出疑問,卻被職員怒視並回覆:「您等等先啦!我都唔係收錢個個!」經過一輪查証後,職員最後發現他們不對,並只說了一句:「係!收多左錢!」就連一句「唔好意思」都沒有。太令人失望了!
外賣自取