2023-03-07 241 瀏覽
本人係將軍澳區返工,但係將軍澳話就話好多餐廳,但係台灣菜好似好少,最快都要出到去觀塘😭但係monterey開咗之後就spot到哩間段純貞!而且我地第一餐team lunch都係哩到食多🫶🏻🥹因為真係幾好味~今日新同事返工,帶佢去段純貞welcome lunch😚我地一人叫咗個麵同埋兩款小食我個碗係紅燒腱心半筋牛肉麵,同埋我配咗手工麵(有啲係拉布烏冬feel) 🫣 同埋手工麵係彈牙架,食到手工既味道~湯頭好濃而且食落完全無味精既感覺,肉唔會好韌,我15分鐘都唔使就食曬😂😂(Blue Monday?)台灣腸我覺得好出色,因為唔會炸得好乾,肉腸仲有好多肉汁,外脆內糯!同埋有配埋酸菜同埋蒜頭,一齊食個味道層次好特別🥹豬腳就無得輸,骨膠原滿滿😚 我自己食咗兩大舊,佢一碟有四舊,好足料❤️而新同事個碗就係最正宗既紅燒腱心牛肉麵,特別既係佢揀咗幼麵,幼麵就索汁好快,所以佢啲麵好入味,唔使飲湯都好夠🫶🏻最後就例牌一定要飲台式奶茶啦😎 同埋天氣涼涼地,所以我地都嗌熱飲🥰滿足!打敗blue monday🥹滿滿元氣食完仲走上去行咗陣donki再call車返公司好推介段純貞,而且舖頭都坐得好舒服❤️

因為真係幾好味~

今日新同事返工,帶佢去段純貞welcome lunch😚

我地一人叫咗個麵同埋兩款小食

紅燒半筋半肉牛肉麵

紅燒腱心牛肉麵(配細麵)

紅豆奶茶

滿足!打敗blue monday🥹
滿滿元氣食完仲走上去行咗陣donki再call車返公司

好推介段純貞,而且舖頭都坐得好舒服❤️
紅燒半筋半肉牛肉麵(配手工麵)
古早台灣腸
滷豬腳蘿蔔
2023-03-06
紅燒半筋半肉牛肉麵
紅燒腱心牛肉麵(配細麵)
紅豆奶茶
紅燒半筋半肉牛肉麵(配手工麵)
古早台灣腸
滷豬腳蘿蔔