位於將軍澳海濱的歐陸式西餐廳🍴餐廳有室內及室外露天餐座舒適悠閒🥂可以吹住海風過個𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍 𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍既下午🍻週末都有𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉 𝒔𝒆𝒕 包前菜(湯/沙律) + 主菜 + 飲品🥤價錢由$𝟗𝟖起 仲有小食甜品可以加配是日餐湯、沙律都是海鮮的 每樣要了一個🤭✨忌廉海鮮湯味道似周打海鮮湯🥣質地比較稀入面有幾多料 有洋蔥🧅、章魚🐙同一大塊肉質幾實淨嘅魚塊🐟✨海鮮沙律沙律菜新鮮🥗加咗少少醋調味幾𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉伴碟仲有質地有點似沙甸魚既魚塊🐟、蜆肉🐚、章魚🐙✨醬燒豬肋骨 𝑩𝒂𝒃𝒚 𝑩𝒂𝒄𝒌 𝑹𝒊𝒃𝒔 $𝟐𝟐𝟖都有六條骨好大份😍甜甜的𝑩𝑩𝑸醬好惹味燒到邊位焦脆🔥肉質吾乾 好易脫骨🍖伴碟仲有燒粟米同好多粗薯塊🥔好有薯仔味😆不過略嫌炸得吾夠脆✨蕃茄羅勒芝士薄餅 𝑴𝒂𝒓𝒈𝒉𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂 𝒑𝒊𝒛𝒛𝒂 $𝟏𝟐𝟖可以選擇厚批或薄批🍕揀咗薄餅底 𝟏𝟐吋好大個分成六件😆三個人食都感覺有點多餅底焗得脆身🍅新鮮的蕃茄加上羅勒醬🌱配料不繁複都已經好好食✨香脆炸魷魚 𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒚 𝑭𝒊𝒓𝒆𝒅 𝑪𝒂𝒍𝒂𝒎𝒂𝒓𝒊 $𝟏𝟒𝟖🦑超大碟 足夠𝟒-𝟓個人食😲魷魚圈炸得好脆夠乾身吾會油膩 咬落吾韌👍🏻配上泰式甜辣醬及新鮮蕃茄醬🍅我覺得炸野點甜

是日餐湯、沙律都是海鮮的 每樣要了一個🤭

✨忌廉海鮮湯味道似周打海鮮湯🥣

追加:
✨經典意式肉丸 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑴𝒆𝒂𝒕𝒃𝒂𝒍𝒍𝒔 $𝟒𝟖
肉丸不算大粒🧆配上新鮮蕃茄醬🍅酸酸甜甜😙非常開胃
經典意式肉丸

✨意大利芝士蛋糕 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 $𝟑𝟖 ☕️咖啡同🍷酒味香濃令蛋糕整體吾會甜膩 忌廉打得軟滑🍰
海綿蛋糕鬆軟層次好豐富🤤
意大利芝士蛋糕

整體食物質素不錯 份量又夠大 午市套餐性價比高👍🏻加上環境氣氛浪漫 餐廳職員好𝒏𝒊𝒄𝒆又殷勤 不論朋友聚餐或情侶約會都好適合🥰

味道:🌕🌕🌕🌕🌘
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑

📍 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
2022-10-22
海鮮湯海鮮沙律
醬燒豬肋骨
香脆炸魷魚
經典意式肉丸
意大利芝士蛋糕
  • BBQ醬燒豬仔骨(半份)
  • 意大利咖啡蛋糕