2023-03-31 47 瀏覽
好耐冇食「段純貞」的牛肉麵啦😍😍前幾日放工後同朋友黎到段純貞食晚餐~餐廳環境舒適,食物keep住有水準!值得回訪🙌🏻🙌🏻🍜 犇牛四寶麵 $108✨四寶包括牛腱、牛筋、牛肚同嫩五花,可以一次過試哂4款牛的不同部位🐂~~湯底結合23種香料同中草藥材,味道濃郁!!麵條可以揀手工麵/細麵,我地揀左手工麵~麵條粗身,口感Q彈煙韌!好入味😋😋🍜招牌紅燒腱心牛肉麵 $86✨牛腱心肉質軟腍,油脂分布平均~~咬落啖啖肉,好重牛味🐮!麵條揀左細麵,口感幼滑、好掛湯~配上香濃微辣的湯汁,味道好豐富🤤🤤🍗鹽酥雞 $48✨一共有5大舊,即叫即炸熱辣辣🔥🔥外層炸得酥脆,內裡嫩滑juicy!十分香口~~🐷滷水豬耳 $78✨豬耳咬落爽脆彈牙,醃得好入味!!滷水味道香濃,另外仲有滷水豆腐~份量啱啱好👍🏻👍🏻🥣純真芋圓4號 $45✨賣相吸引!包括有仙草、椰汁、黑糖珍珠、紫薯泥、芋泥同芋圓~~仙草滑捋捋,紫薯泥同芋泥口感綿密🍠!加埋煙韌的珍珠同芋圓,好有咬口❤️❤️🍧 牛乳剉冰 $68✨望落都唔錯!包括有芋泥、什錦芋圓、草莓、優格珠、煉奶同豆乳雪糕~~刨冰入口即溶,加煉奶後味道更香🍼!豆乳雪糕香滑軟綿、豆味重🍨~推介大家試試🙌
好耐冇食「段純貞」的牛肉麵啦😍😍

🍜 犇牛四寶麵 $108✨
湯底結合23種香料同中草藥材,味道濃郁!!

🍜招牌紅燒腱心牛肉麵 $86✨
牛腱心肉質軟腍,油脂分布平均~~

🍗鹽酥雞 $48✨
一共有5大舊,即叫即炸熱辣辣🔥🔥
外層炸得酥脆,內裡嫩滑juicy!十分香口~~

🐷滷水豬耳 $78✨
豬耳咬落爽脆彈牙,醃得好入味!!
滷水味道香濃,另外仲有滷水豆腐~份量啱啱好👍🏻👍🏻

🥣純真芋圓4號 $45✨

🍧 牛乳剉冰 $68✨
刨冰入口即溶,加煉奶後味道更香🍼!豆乳雪糕香滑軟綿、豆味重🍨~推介大家試試🙌🏻🙌🏻