2015-07-21 9271 瀏覽
落大雨, 書展搞到灣仔人塞人, 決定拉大隊過九龍搵食。上OPENRICE查邊樹好, 見到旺角牛気人氣高, 口碑好, 決定去試下。一出旺角MTR, 哇! 超大雨呀!!!! 好彩隔離就係雅蘭, 基本上唔使點擔遮都可以安全到埗。樓下大雨, 店員細心地安排人龍上樓等, 讚! 等左3兩個字, 終於有枱俾我地。野食先:4個人, 叫左2個極上美國牛肩, 2個極上美國牛肩+海鮮套餐。食材一流, 特別要點名既有: 日本花菇(比一流更好!!!) 日式魚蛋(鮮+彈牙)美國牛肩(味美多汁)雞(無雪味,肉質同活雞無異)自助BAR枱食物款式多服務:店員不時主動問有咩需要,係旺角竟然搵到咁既星級酒店服務,讚!位夠闊落,1張沙發長櫈+2張超大獨立櫈, 舒服!環境好, 坐住望住出邊路人匆匆, 雨聲轟轟, 寫意!唔似以前, 依家係旺角要搵間新鮮好味既火鍋已唔太易, 要好味又坐得舒服, 舒服得來又唔貴既, 就幾乎無!試過牛気後, 真係可以講一句: 真係估你唔到呀牛気! 抵讚!!

野食先:
食材一流, 特別要點名既有:
日本花菇(比一流更好!!!)
日式魚蛋(鮮+彈牙)
美國牛肩(味美多汁)
雞(無雪味,肉質同活雞無異)
自助BAR枱食物款式多

服務:
位夠闊落,1張沙發長櫈+2張超大獨立櫈, 舒服!
環境好, 坐住望住出邊路人匆匆, 雨聲轟轟, 寫意!

有牛有豬, 好味!
2015-07-20
10 分鐘 (堂食)
有牛有豬, 好味!